SHL är igång och denna vecka får vi se hela tre omgångar med matcher. Vi startar redan på tisdagskvällen där det bjuds på fem matcher. En av dem är mötet mellan Växjö och Färjestad som båda startade med segrar. Oddset på gästerna lockar, men är lite oroad för målvaktssituationen i Färjestad.

Växjö vann i premiären hemma mot HV 71 med 4-3 i en match som man egentligen hade ganska bra kontroll på. Man slutade spela lite och släppte in HV i matchen flera gånger, men sammanfattat så gör man en okej insats och tre poäng var det viktigaste. Växjö kanske på pappret inte ser ut som samma gamla maskin man varit tidigare säsonger, men nog ska man kunna vara med i toppen och utmana. Jag tycker dock att det finns en del frågetecken jämfört med tidigare och man har fortfarande en del att bevisa. Hur påverkas man av tappen av nyckelspelarna Kossila, Sylvegård och rutinerade Rosén. Nyförvärven ser bra ut på pappret såklart och kommer säkert vara en bidragande faktor till att Växjö fortsätter att vara ett topplag. Än så länge dock så måste de bevisa för mig personligen att de är såpass bra som de förutspås att vara.

Clara in i kassen för Färjestad?

Färjestad vann premiären mot Rögle utan att egentligen imponera särskilt. Jag tycker man hade ganska bra fart under vissa stunder av matchen, men hade svårt att skapa riktiga målchanser på ett defensivt starkt Rögle. Gästerna gör en bra bortamatch och kanske var värda en seger, men David Tomasek avslutar ändå matchen med att göra tre mål under ordinarie tid och sedan lägga den avgörande straffen. Oavsett vad så vinner Färjestad utan att göra en speciellt bra match och det tyder väl på styrka antar jag. Jag tycker definitivt att man kan förvänta sig mer av detta lag och hoppas på en uppryckning av de bärande spelarna i Färjestad till denna match.

Målvakten Lagace klev av matchen med krampkänningar så sent som i övertiden och Clara fick göra debut med att rädda tre av fyra straffar. Jag tyckte dock det såg ut som en skada och inte kramp, men det är min syn på saken. Oavsett vad så antar jag att Clara kommer att få göra startdebut här och att han är en bra målvakt är det inget snack om, men även han måste bevisa detta för mig. Därav min anledning till att jag inte vågar mig på en Färjestadsseger här, utan istället kommer välja att Färjestad ska göra minst tre mål framåt då jag tror att det krävs minst tre mål för att vinna matchen. Offensivt är Färjestad ruggigt vassa normalt sett och detta spelas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip