En av de tidiga matcherna i dagens SHL-hockey spelas mellan Växjö och nykomlingen Brynäs. Innan säsongen så var känslan att Växjö skulle vara tydliga favoriter, vilket man också är enligt oddsen. Frågan är dock om spelvärdet finns där eller om gästerna kan överraska?

För Växjös del så har det varit en ganska svajig inledning. Man har några udda resultat från CHL med sig och starten av SHL har absolut varit under förväntan. Växjö har fått behålla en hel del spelare, men har också ersatt dem spelare man tappat. Problemet är att man tappat över 180 poäng på sina forwards från förra säsongen och då är det klart att alla nyförvärv har en hel del att leva upp till. Sylvegård, Rosén och Kossila kan vara spelare som är oersättliga och jag tycker inledningen har visat det.

Felix Robert har fina meriter, men inte riktigt fått det att lossna ännu. Koivula tycker jag ser allt vassare ut för varje match, men har fortfarande ett par nivåer upp till Kossilas. Filip Eriksson gjorde succé i Hockeyallsvenksan förra säsongen och har varit bra på försäsongen. Däremot så är han poänglös nu efter sex matcher. Än mer anmärkningsvärt är väl att Dennis Rasmussen och Joachim Blichfeld även dem är utan poäng efter sex omgångar och det är ett tydligt tecken på att Växjös tilltänkta stjärnor inte har kommit upp i nivå.

En pigg nykomling

Brynäs tycker jag gjort det tvärtemot Växjö och man har spelat klart över mångas förväntan. De hade en rätt tuff försäsong med blandade resultat, men väl här i återkomsten av SHL så har man rakt igenom spelat väldigt bra. Hemvändande Jakob Silvferberg har varit riktigt vass och visat vilken ledare han är. Trots hans lite sämre säsonger på senare dagar borta i NHL så har han ställt om sitt spel och steppat upp. Brynäs spelar med en hög fart och så länge man håller koll på det defensiva så tror jag man har goda chanser idag. Ett litet problem är att man släppt till lite för vassa chanser ibland, men förhoppningsvis är det något man strävar efter att minska.

Senast mot Rögle så var det egentligen spel mot ett mål och slutresultatet 2-1 kunde absolut varit någon siffra större. Gästande Rögle var såklart inte sitt starkaste just den matchen, men SHL är en jämn liga och Brynäs visade ändå en stabil insats. Det blir givetvis en tuffare match idag och kanske en av dem tuffare bortamatcherna för säsongen. Växjö har underpresterat och har mer att ge, men så länge dem inte visar någon förbättring så tycker jag spelvärdet ligger på nykomlingarna här. Vi testar Brynäs med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip