Vi har haft ett litet uppehåll senaste dagarna och idag är vi äntligen tillbaka. Mängder av matcher i Hockeyettan och vi kommer att kika närmre på klassiska Huddinge i mötet borta mot Vallentuna. Det skiljer en hel del i tabellen och hemmalaget har chansen att hänga av bakomvarande lag i kampen om platserna till Allettan.

Huddinge har varit en av säsongens största besvikelser såhär långt. I fredags var man i Visby med ett decimerat manskap och vi maxade Visby i det mötet. Segern satt som sagt hårt inne för Visby, trots ett stort spelövertag. Idag har Huddinge en kort resa till Vallentuna för ännu ett tufft möte där jag fortsatt inte kan undgå att detta populära och historiskt starka lag endast plockat fyra poäng på elva matcher. De har haft stora problem med skador under hela säsongen och det är klart att det blir tufft att vinna matcher. Att man bara skrapat ihop fyra poäng mot dessa lag i denna generellt svaga serie är för mig en gåta. Man är iallafall bättre än tabellen visar, men som sagt så kan jag inte undgå att det inte blivit mer poäng.

Det skiljer sjutton poäng mellan lagen

Hemmalaget ligger på en femteplats i tabellen och det är bara två poäng upp till en andraplats, vilket lite ändå visar att laget är ett topplag trots en femteplacering. Senast slog man Hanviken och det var lagets tredje raka seger. Innan säsongen hade jag inte trott att Vallentuna skulle ligga före Huddinge kanske, men som sagt så kan jag inte undgå att det skiljer hela sjutton poäng mellan lagen och det måste betyda nåt. Vallentuna har helt klart bra lag på pappret där man spelat bra mot de bästa lagen i serien. En normal dag hade jag kanske inte valt att backa hemmalaget här, men omständigheterna runtomkring Huddinge gör att spelet känns klart spelbart. Formen är som sagt god och man har en bra chans till tre nya poäng idag.

Hur är det med Huddinges motivation egentligen? Man inväntar slutet på denna serie så att man får en omstart och har dessutom skadeproblem som vanligt. Nej, Vallentuna har bra chans och jag tänker en insats lite under medel på att Vallentuna vinner under ordinarie tid till dubbla pengarna hos Pinnacle . Jag väljer lite under medel för att Huddinge kanske i grund och botten har ett bättre lag än vad tabellen visar.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip