Ny vecka och ny match väntar för Sverige och denna gång är det Tyskland som står på andra sidan. För Sveriges del så ska man återhämta sig snabbt från gårdagens match mot Polen och för Tyskland så krävs det en rejäl uppryckning från förlustmatchen mot USA.

Sverige vann som väntat mot Polen igår och det med klara 5-1 på tavlan. Insatsen och genomförandet av matchen var dock ingen höjdare från svenskarnas del och man måste absolut komma upp i nivå idag när motståndet är klart hårdare. Jag förstår dock att det kan vara svårt att vara fullt motiverade i en sån här match och kanske gör de rätt i att spara lite energi till viktigare matcher, som idag till exempel. Matchen idag ska man såklart vinna och det tror jag att man gör tillslut och den stora frågan är väl bara hur många mål man orkar att vinna med. På pappret är man klart starkare än sina motståndare, men med det sagt så ska inte Tyskland underskattas.

Filip Gustavsson antar jag kommer att vila i kvällens match till förmån för Samuel Ersson,vilket bör vara positivt för detta spel då jag anser att Filips spel passar bättre in i Tre Kronors spelsätt. Gustavsson har också varit riktigt bra och matchen mot Polen igår kunde absolut ha varit fler mål i baken om inte Filip räddat dem.

Tyskland har två mål i sig

Tyskland fick som sagt stryk med 6-1 av USA efter att amerikanerna varit effektiva i sina avslut. Spelmässigt så var man faktiskt inte så mycket sämre än USA och man har sina offensiva spetsar som helt klart kan hota de större lagen en bra dag. Ikväll gäller det att man utnyttjar sina chanser för jag är helt säker på att man kommer att sätta lite tryck på Sverige och två mål kan alla lag göra, i princip. Titta bara på blåbärsnationen Polen igår som trots sin sämre kvalité ändå nästan lyckas peta in två mål på Sverige. Tyskland är numer en nation som ingen blir särskilt förvånad ifall de lyckas skrälla i någon match mot de större nationerna.

ComeOn erbjuder 1.91 på att Tyskland gör två mål ikväll och det tar vi med en insats lite under medel. Man kommer att få sina chanser trots att Sverige på pappret ska vara det klart starkare laget.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip