För första gången denna säsong ska vi blicka ner mot den södra serien och vi ska inte leta efter någon vinnare. Jag kommer introducera min favoritmarknad för första gången denna säsong och det är mötet mellan Tyringe och Västervik vi ska kika närmre på.

Västervik är det säkert inte sista gången vi inkluderar i ett speltips den här säsongen då det är just en av favoriterna att gå upp igen. Laget man har är mycket kompetent på pappret och man har värvat och byggt laget för att man ska ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan redan direkt första säsongen. Premiären mot Pantern blev en ganska enkel historia där man gick ifrån tidigt till en stor ledning och matchen slutade tillslut 5-1 med bud på mer. Man behövde helt enkelt inte göra mer. Ny match mot Tyringe ikväll och det ska väl också vara en enkel match att vänta om alla har en normal kväll.

"Alla kan göra två mål"

Tyringe fick en seg start på serien då man åkte till Alvesta och fick stryk. Dock fick man med sig en poäng och det var givetvis viktigt. Tyringe kommer denna säsongen återigen att få kämpa på nedre halvan då laget som väntat inte räcker till mot de bästa igen och det är väl ingen som tycker det är konstigt på något vis. Tyringe är inget superlag och har inte heller några större ambitioner. Hemmaplan har dock genom åren varit en ganska bra plats för Tyringe som ändå har varit rätt jobbiga att möta just i Tyrs Hov och kanske kan man ändå hota Västervik en liten bit i alla fall.

Till spelet båda lagen gör två mål, som är min uttjatade favoritmarknad. Alla kan göra två mål, oavsett hur stor underdog man faktiskt är. Det är små marginaler i hockey och det går fort. Det räcker med ett litet felbeslut, en utvisning eller bara ett väldigt bra skott från ingenstans. Tyringe har trots allt en ganska vass topplina och nog ska man kunna skapa lite oreda i Västerviks zon ibland.

Spelet handlar egentligen om Tyringe ska göra sina två mål framåt eller inte. Västervik kommer att göra två mål, men frågan är hur många mål man släpper till. Hemmapremiär för Tyringe och jag tycker ändå chanserna är helt okej. Vi kliver in med en insats lite över medel på att båda lagen gör minst två mål var.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip