Mörka november går mot sitt slut och vi börjar närma oss upplösning i de olika Hockeyettanserierna. I den södra serien kämpar Troja för att ta sig in på rätt sida strecket och matchen ikväll mot jumbon Tyringe är ett måste ifall man vill till Allettan eller inte.
Tyringe är som förväntat jumbo i den här serien och har bara lyckats skrapa ihop fyra poäng såhär långt. Man kanske inte heller ska förvänta sig mer av detta lag utan jag tror dem är rätt medvetna om att man kommer vara i botten och harva. För dem gäller det bara att hitta ett spelsystem som man är bekväma med för det känns egentligen som att det är fortsättningsserien som är deras start på säsongen. Senast mötte man nästjumbon Mörrum på bortaplan och fick stryk med 6-2. Man har släppt in nästan fem mål i snitt/match och då är det klart att det blir tufft att vinna matcher. På pappret är man helt enkelt inte bättre och mot ett toppmotstånd så är det klart man är i ett stort underläge i spelarmaterial redan från starten av matchen.

Troja spelar under stor press

Troja har spelat långt under sin förmåga och trots att man stundtals spelar ut sina motståndare så har man ofantligt svårt att få in pucken bakom motståndarmålvakterna. Det har varit Trojas akilleshäl under många år egentligen att man inte är det där laget som bara pulveriserar sina motståndare målmässigt, utan man lever mycket på ett fint och stabilt grundspel. Stundtals har det varit bra och man är ett bra lag, men att man sedan bara tagit sexton poäng på tolv matcher är en stor gåta för mig. Man ligger på sjätteplats och har två poäng upp till Kallinge och en plats i Allettan. Tittar man på spelarmaterial så är det givet att man ska vara där och jag är inte heller förvånad om laget kommer att ta sig långt i vår när det väl gäller, men just nu måste man höja sig. Normalt sett ska det vara klasskillnad mellan dessa lag och har Troja bara en hyfsat normal dag så städar man av Tyringe på ett ganska komfortabelt sätt. De möttes tidigt på säsongen i Ljungby och då vann Troja med 7-1. Det lär inte bli liknande siffror idag, men det ska ändå skilja minst två mål tycker jag.

Troja är ett topplag i grund och botten och Tyringe är seriens klart sämsta lag på pappret. För mig är spelet givet och det är att Troja ska vinna med minst två mål. Man bör vara så spelmässigt överlägsna att målen tillslut trillar dit. Handikappet -1.5 står högst hos Unibet och det spelas med en insats lite över medel.

Insats: 4/5
This is the stats tab
This is the post tip