Hockeyettan på en fredag börjar bli lite av en vanlighet här i den svenska hockeyn. På fredagskvällen är det upplagt för ett toppmöte i Hockeyettan Södra där Troja tar emot Halmstad i en match som förutspås bli väldigt jämn.

För Trojas del, sedan förlusten på straffar i premiären mot just Halmstad, har man vunnit fem raka matcher och mer eller mindre varit den maskin som man normalt ska vara. Troja har ett väldigt starkt lag på pappret och man kliver in till denna match som favoriter där jag också egentligen tror att man håller sitt favoritskap och sin segersvit intakt. Jag tror att man genom sin offensiva styrka kommer att mala ner Halmstad tillslut, men jag höjer ändå på varningens finger för detta Halmstad som gång på gång överraskar många. På hemmaplan med fin form så har nog Troja ändå störst chans.

Halmstad fortsätter att visa att man vill vara ett topplag även denna säsong. Laget som för ett par år sedan hade en tuff tid där man absolut inte hade några större krav utan användes mest för att slussa vidare spelare till andra klubbar. Nu har man fått en vändning på det och en succésäsong gjorde att laget trots allt också kunde försöka bygga något långsiktigt där man nu har som ambition att ta sig upp till de absolut bästa på den här nivån. Att man är ett topplag i den södra serien säger mycket och man kan störa de bästa. Man slog trots allt Troja på hemmaplan, men även ett storsatsande Västervik på bortais. Det finns kvalité i Halmstad och en bra dag skräller dem här.

Offensiven lyser hos båda lagen

Någonting säger mig att det blir en väldigt jämn match, men något säger mig också att det skulle kunna bli en del mål, trots att målvakterna i båda lagen har startat säsongen på ett väldigt övertygande sätt. Jag säger inte att det kommer bli någon 5-5 match kanske och kanske inte heller att man lyckas passera total linan, men båda lagen har en grym offensiv kvalité och jag tror att det kommer att krävas att man gör två-tre mål minst för att kunna vinna matchen. Troja borde lösa sina två mål på hemmaplan. Man är såpass starka och formen är grym. Halmstad är väl den största frågan enligt mig, men av vad de visat hittills så är de det näst effektivaste laget offensivt sett och det tyder på en bra offensiv. Robin Dahse i all ära hos gästerna, men Halmstad är ett lag och har många vassa knivar i lådan.

Jag tror det är stor chans ändå att båda lagen gör minst två mål vardera och därav för det mig till favoritmarknaden BLG2M hos Unibet till 1.97 med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip