Det är dags för Tingsryd-Björklöven där vi har spelat en flat på att hemmalaget vinner matchen och helst med marginal. Tingsryd -1 till @2.38 är spelat hos Pinnacle , vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid uddamålsseger och vinst om Tingsryd vinner med två mål eller fler.

Tingsryd har varit inne i en lite tuffare period, innan den senaste matchen hade man tre raka förluster så den senaste segern borta mot Södertälje med 3-0 hade inte kunnat komma mer passande. Ikväll tar man sig an Hockeyallsvenskans sämsta bortalag hemma i Nelson Garden Arena. Tingsryd har tagit poäng i 9/10 senaste matcher i hemmaborgen och av dem tio matcherna har man stått för åtta segrar. Tingsryd har en fin defensiv och det behövs mot Björklöven som är rätt vassa framåt. Jag tycker det ska vara lite klasskillnad här ikväll, Tingsryd ska vara ett lite för stabilt lag för Björklöven som verkligen ger och tar. Tingsryd har som sagt en solid defensiv samt ett bra BP. Man kan dock önska mer av Tingsryds PP som endast gör mål i 17% av deras PP. Procenten lär dock vara högre mot Björklöven som har seriens överlägset sämsta BP med 69%.

Björklöven är i desperat jakt på poäng. Man ligger just nu på 13:e plats i serien med 2 poäng upp till närmsta lag på säker mark som är Västerås. Västerås har dock spelat en match mindre än Björklöven så poängbehovet är verkligen stort. Det är dock inte mycket som talar för poäng ikväll, Björklöven har sju raka förluster i HA och har bara lyckats ta en enda poäng sedan den sjätte januari. Läget är minst sagt tufft. Det är även mycket annan statistik som talar emot Björklöven, exempelvis att man har seriens överlägset sämsta försvar, seriens sämsta BP och seriens sämsta form. Man är dessutom som sagt seriens svagaste bortalag. Om det är någonting som talar för att Björklöven ska vinna ikväll så är det väl i så fall att dem vunnit de två senaste mötena mot Tingsryd. När lagen möttes förra säsongen så körde dock Tingsryd över Björklöven med 7-2 båda gångerna Tingsryd stod för hemmaisfördelen. Det har dock överlag varit rätt jämnt mellan dessa lag innan, men idag tror jag det kommer skilja en hel del. Tror och hoppas Tingsryd kan trycka dit Björklöven med 2-3 kassar!

Match: Tingsryd-Björklöven
Spel: Tingsryd -1
Odds: @2.38
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip