SHL rullar vidare med full omgång på lördag och vi ska titta in på en liten specialare från matchen mellan Timrå och Rögle. Det gäller båda lagen att studsa tillbaka från två svaga insatser senast och lagens bärande spelare måste absolut upp en nivå till.

Timrå var i Karlstad i torsdags och fick smaka på en ganska redig åktur där siffrorna 4-1 var fullt rättvisa och nästan närmre en större seger för Färjestad än en reducering. Timrå har på pappret två väldigt bra femmor, men fick inte mycket till andrum när Färjestad blåste på med sitt fina anfallsspel. I grund och botten så är Timrå ett lag som absolut bör vara ett slutspelslag och kanske tillochmed ett lag för övre halvan, men insatsen var otroligt blek senast. Man måste upp i nivå och ett för tillfället lite svajigt Rögle kan var en passande uppgift när man ska försöka studsa tillbaka på hemmais. Jag tycker att man är rätta favoriter i denna match.

Rögles nygamla stjärna levererar

För förra årets succélag Rögle så har starten av säsongen varit aningen trevande i jämförelse med hur man avslutade. Förra året var man väldigt stabila defensivt, men fick hade svårt att hitta nät på motståndarna. Den här säsongen har startat lite tvärtom där man faktiskt haft lite kreativitet framåt i form av en riktigt bra femma, men det defensiva har inte fallit på plats helt. Troligtvis så har man inte samma sorts inställning som det starka slutspelslag man var förra året och det är inte heller konstigt att energinivån inte är den samma. En femma som levererat är den med Dickinson-Bristedt-Sandin där faktiskt hemvändaren Leon Bristedt imponerat mest med sin spelskicklighet. Vi nämnde honom i ett maxspel inför säsongen och han har verkligen visat direkt vilken nytta han kommer att ge Rögle som lag. Fem poäng hittills på tre matcher är ett bra facit i SHL och jag räknar med att stjärnan fortsätter att visa framfötterna.

Leon Bristedt är den vi ska fokusera på denna gång när det gäller spelet. Jag har svårt att sia om en vinnare här, även om jag tycker det är liten fördel för de rödvita. Bristedt är dock en pålitlig poänggörare och nog kan han stänka dit ytterligare poäng här. Insatsen lämnar vi som medel denna gång.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip