SHL-premiären bjöd på många olika ansikten och genomgående så var det en ganska rolig omgång. För Timrå så är man fortfarande mållösa och ska nu denna tisdag möta ett Örebro som gick på knock mot Modo i premiären. Omvända roller nu och ett heltaggat Timrå tar första segern?

Timrå åkte på en förlust mot ett starkt Luleå i premiären och det var kanske inte helt oväntat. Det var en tuff bortamatch och inga givna poäng på förhand. Luleå kontrollerade matchbilden från start och vann på sitt vanliga spelsätt genom att dra ner på tempo och spela med en tight defensiv. Timrås stjärnor fick inte mycket utrymme, men jag räknar med ett heltaggat hemmalag när man har premiär på hemmaplan mot Örebro.

Örebro vann lite för enkelt mot den troliga bottenkollegan Modo. Slutsiffrorna skrevs till 5-0 och resultatet var givetvis bra för närkelaget, men kanske inte helt speglade matchbilden. I vilket fall så gör man en defensivt stark insats och Jonas Arntzen visar varför han är en av ligans absolut bästa målvakter. Arntzen stod likvärdigt med Enroth förra säsongen, men nu till denna säsong tror jag han är helt redo för att officiellt ta över förstaspaden.

Ett revanschsuget Timrå

Timrå åkte på en plump som sagt utan att göra mål i premiären, som idel blev hemmasegrar rakt igenom faktiskt. Nu har man själva premiär uppe i Sundsvall och nog ska man ha bra chans mot ett bottentippat Örebro. Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde på Modo i premiären, men där var man helt fel ute. Nu hoppas vi att man är på rätt spår och nog ska Timrå vara ett klart starkare lag i grund och botten. Jämför man dessa lag spelare för spelare så finns det både större bredd i bättre spets i Timrå. Får Timrå bara stopp på Örebros förstalina så är mycket vunnet.

Jag räknar med ett revanschsuget Timrå och Lander som klev av skadad ska det enligt rapporter inte vara någon större fara med. bet365 ligger högt på detta odds och vi nyper det tidigt då jag tror det kommer att sjunka. Insatsen blir lite mer än medel.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip