Det är nästintill full omgång denna tisdag i SHL-hockeyn och vi ska kika på mötet mellan Timrå och Färjestad. Hemmalaget är inne i en lite sämre trend på samma sätt som gästande Färjestad och lite därför vi denna gång väljer att fokusera på överspelet.

Timrås start på denna säsongen har ändå varit en positiv överraskning. Laget har under långa stunder spelat väldigt bra och har varit starka hemma i Sundsvall. Spelare som Filip Hållander, Anton Wedin och Jonathan Dahlén har startat säsongen på ett utmärkt sätt. Den sistnämnde var väldigt ojämn i sina prestationer under förra säsongen, men hade också en hel otur. Nu känns Dahlén som en mycket smartare spelare och att han nu också får ut mer av sitt spel är inte konstigt.

För Timrås del så gäller det att till denna match hitta tillbaka lite till det spelet man hade under de första veckorna. Man har tappat lite stinget de senaste matcherna och kanske beror det också på att det cirkulerat en del skador i truppen, men det kan också vara en klassisk liten formdipp. Insatsen senast borta mot Brynäs var blek överlag och jag räknar med ett nytänt hemmalag när man intar isen i SCA Arena.

Håller Lagae en match till?

Färjestad hoppade äntligen tillbaka på vinnarspåret efter 2-1 segern hemma mot Modo i lördags. Ser man till insatsen sett så var det en okej insats, men inget mer än så. Jag tycker att man överlag spelar ganska bra och kontrollerat, men att man kanske saknar den där extra gnistan framför motståndarnas kasse. I övrigt så var det stabilt rakt igenom, även om det kanske kunde varit något extra mål på hemmatavlan.

Den stora svagheten Färjestad har är kanske den man har mellan stolparna. Varken Clara eller Lagace har tagit chansen och varit den där sista utposten ett lag behöver för att gå långt, utan det har kommit en och annan tabbe från de båda. Max Lagace fick dock chansen senast och gör det bra. Det lilla han till slut fick ta hand om löste han, även om jag från en gammal målvakts ögon, tycker att det ser väldigt osäkert ut. Jag har alltid tyckt att Lagace har en spelstil som är väldigt riskabel och när det väl är dåligt så är det verkligen dåligt. Om Färjestad kan spela lika kontrollerat som senast så kan man absolut hålla siffrorna nere, men det är inget jag litar på.

Spelet kommer denna gång bli på över 5.5 mål till 1.93 hos ComeOn . Anledningen är för att Timrå är starka på hemmaplan och har vassa gubbar offensivt sett. Färjestad är bra i grund och botten där anfallslinan kanske är den bästa i hela serien över fyra femmor, men bakåt finns det en del att jobba med. Det är omöjligt att sia om vinnare, men känslan är ändå att det finns god chans till mål hos båda lagen.

Insats: 2.5/5 units

Kika även in under Andelsspel och säkra din andel till SHL-bomben med en stor rullpott på över en miljon, som spelas på torsdagskvällen.

This is the stats tab
This is the post tip