I skymundan av SHL så spelas det också Hockeyettan på lördagen och vi ska titta på toppmötet mellan Sundsvall och Piteå. Dessa möttes för en vecka sedan i Piteå och slutade med hemmaseger då. Frågan är om inte oddsen är lite väl skeva i denna drabbning?

Sundsvall är rankat som ett av topplagen denna säsong och man har gjort en seriös satsning för att försöka ta sig Hockeyallsvenskan. Man har en rutinerad trupp där spelare som Emil Lindblom och Sebastian Kaijser är ledarna, vilket också synts under de första matcherna. De har levererat och ligger uppe i toppen av poängligan, just tillsammans med ett par Piteå-spelare. Oavsett vad så har Piteå ett riktigt bra lag och jag blir inte heller förvånad ifall man står som seriesegrare av Hockeyettan Norra. Då skulle jag tro att det krävs en seger idag mot Piteå då man annars kanske hamnar åtta poäng efter istället.

Piteå har vi haft på kartan ett par gånger den här säsongen och om jag minns rätt så har det varit med framgång också. Norrbottningarna har återigen en stark trupp på pappret och man leder serien efter sex spelade matcher där den enda förlusten kom emot Boden. Man är en klubb som gärna lyfter sina spelare och utvecklar dem lite åt andra klubbar, även om såklart målet är att ta sig till Hockeyallsvenskan någon gång när ekonomin är stabil osv. Man har varit i ex antal kvalserier och kan mycket väl gå långt även denna säsong.

Aningen skev oddssättning?

Inför denna drabbning i Sundsvall så har hemmalaget blivit favoriter och det köper jag fullt ut. Man har kanske ett lite bättre lag på pappret och har också kanske ene större ambition i grund och botten. Däremot ska man inte frångå att det är ett toppmöte och det är jämnt mellan topplagen. Sundsvall står alltså i 1.50 i skrivande stund och det är för mig fullkomligt orimligt. Gästande Piteå har hela 4.80 och det är galet högt. Jag räknar med en ganska jämn tillställning och då är det inte konstigt att jag hamnar på Piteås sida här. Gästerna har imponerat i inledningen och deras spelare har verkligen levererat. De har flera i toppen av poängligan där rutinerade Petter Mäkitalo bara är sexa i interna poängligan och det säger väl en hel del om Piteås starka trupp.

Som sagt så köper jag att Sundsvall är de som kanske är närmast segern här, men när vi får en bra bit över tre gånger pengarna på att Piteå åker hem med en seger så väljer jag sida enkelt. Lägg därtill att Piteå faktiskt slog just Sundsvall för en vecka sedan uppe i Piteå med 6-4. Oddset nu är alldeles för högt.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip