Till kvällens omgång så ska vi fortsätta med att kliva in på en av storfavoriterna där vi haft bra lycka hittills denna säsong. Sundsvall tar emot bottentippade Örnsköldsvik på hemmaplan och här ska det vara klasskillnad.

Sundsvall har varit en uppstickare de senaste säsongerna och jobbar efter ett långsiktigt mål att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Forne NHL-spelaren, Alexander Steen, har varit en stor tillgång för denna klubb där hans engagemang som sportansvarig under ett par säsonger gjort stort avtryck hos många och har varit en stor faktor till varför Sundsvall nu har blivit en toppklubb i Hockeyettan. Nu är han på andra uppdrag, men har varit en nyckel för Sundsvalls framfart.

Till denna säsongen så är man en av favoriterna till att vinna Hockeyettan Norra och det tack vare att man har fått behålla den starka stommen av truppen och dessutom kryddat det med en hel del spännande förstärkningar. Man har haft en tuff start på serien när man mött lag som Hudiksvall och Boden, men trots det så har man fortfarande vunnit båda. När man mötte ett svagt Clemensnäs så blev det en enkel 6-0 vinst. Ikväll har man en lättare uppgift framför sig och jag förväntar mig en matchbild där man sätter ett hårt tryck mot Örnsköldsviks mål.

Läge för islossning?

Örnsköldsvik gick vi emot senast och då tryckte vi på att Piteå skulle göra minst fyra mål på ÖHF. Det slutade tillslut 8-3 och linan passerades redan tidigt i den andra perioden. Nu ska man möta ett minst lika starkt lag igen och känslan är väl även denna gång att man är både ett och två nummer mindre än sina motståndare, vilket gör att det kommer att tillbringas en hel del tid i egen zon. Örnsköldsvik är ett bottenlag i denna serie och det brukar i regel skilja en hel del mellan toppen och botten i den norra serien. Inledningen av serien har inte heller visat något annat.

Jag räknar med att Sundsvall sätter högsta fart från start och med den spetskompetensen man har i laget så ska det finns goda chanser till att man gör minst fem mål. Jag tror definitivt att man löser linan och vi trycker på med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip