Onsdagens Hockeyettan bjuder på ett riktigt supermöte när Sundsvall tar emot Hudiksvall. Det är på förhand de två favoriterna i denna serie, men jag köper inte att gästerna blivit favoriter i detta möte.

Sundsvall har inför denna säsong hajpats upp som ett av de bästa lagen i hela Hockeyettan och starten har varit minst sagt bra. Man har 18 av 21 möjliga poäng såhär långt och trots det finns det ändå mer att hämta ur denna trupp skulle jag tro. Man har lite blandade insatser, men ändå lyckats avgöra tack vare ett väldigt fint anfallsspel. Man har lyckats tugga ner sina motståndare med sitt stora puckinnehav där man tillslut har lyckats få hål på sina motståndare. Även om det krampat en aning i spelet så har man trots allt gjort 31 mål framåt. Kvalitén mellan de olika lagen har givetvis varierat, men segrar mot Boden, Hudiksvall (bortaplan) och Piteå, tyder ändå på att man har något väldigt bra på gång.
Offensiven med deras två första femmor har imponerat. Lindholm-Kajser-Wiberg är en rutinerad femma och har cirkulerat i motståndarnas försvarszon. Emil Lindblom tillsammans med Gustav Marnetoft och Martin Arpe har också varit en stor del i framgången. Sundsvall har något bra på gång och kanske kan man ta sig hela vägen till Hockeyallsvenskan.

Hudiksvall borde inte vara favoriter

Hudiksvall har varit laget som snubblat på mållinjen under de senaste säsongerna och man gjorde det även förra året. Många i laget har givetvis valt att stanna och många har som löfte att man ska försöka få detta storsatsande Hudiksvall till Hockeyallsvenskan, men man har inte lyckats nå hela vägen än. Årets Hudiksvall skulle jag ändå anse som aningen svagare i jämförelse mot förra säsongen. Poängkungen Christoffer Jansson har efter många säsonger i Hockeyettan valt att ta chansen att kliva vidare till BIK Karlskoga där han även där fortsätter att producera poäng. Ett tufft avbräck, men Jansson är en spelare som borde spelat högre upp tidigare i sin karriär. Hudiksvall har bara spelat fem matcher såhär långt och är väl såklart spelsugna, men en bortamatch mot Sundsvall blir tufft. Jag köper att Hudiksvall är favoriter när man spelar på hemmais, men uppe i Sundsvall så bör det vara omvända roller. Det är ett jämnt toppmöte, men Sundsvall har imponerat hittills och ska vara favoriter i min mening.

I skrivande stund så är Sundsvall underdogs här och jag tycker absolut att det skulle kunna vara omvänt favoritskap här. Vi investerar därför en insats lite över medel på Sundsvall ML till oddset 2.00 hos Svenska Spel .

Insats: 3/5 units

Kika även in under Andelsspel och säkra din andel till SHL-bomben med extrapengar i potten samt även ett Powerplay-system tills på fredag.

This is the stats tab
This is the post tip