Mitt första speltips här på sajten som en del av samarbetet mellan Rekatochklart och podcasten Mjörnbergs Trashtalk där vi pratar om Hockeyettan och även delar bästa reken inför helgen. Speltipset här på sajten är en mer utförlig analys av det vi diskuterar i podden!

Båda gängen har öppnat seriespelet med två raka segrar, spelar en intensiv hockey på gränsen till det burdusa och har i förhandssnacket inför säsongen omnämnts som två lag som ska vara med i toppen av tabellen. Det är med andra ord upplagt för en riktigt häftig batalj i Brandcode Center på söndagseftermiddagen.

Historiskt är det Boden som varit det tyngre av de två gängen, i alla fall om vi ser till de fem, sex senaste åren, men den pendeln håller på att svänga. Sundsvall har byggt något riktigt bra över de senaste säsongerna och bit för bit skruvat upp sin slagstyrka. Laget spelar en intensiv hockey som suger musten ur sina motståndare och har till den här säsongen dessutom breddat sin spets.

Faktum är att Sundsvall förmodligen är betydligt mycket bättre än vad de så här långt har fått erkännande för och att det just nu är ett kort fönster där man kan få ganska bra odds på Sundsvall-seger i toppmatcher innan det blir för uppenbart hur vassa de faktiskt är.

Ungdomarna har haft problem med rivalerna

Det kan förefalla som att Boden också befinner sig på en riktigt bra plats och för all del, laget är inte dåligt och kommer in med segrar i två raka rivalmöten (Kalix och Piteå) i ryggen. Men faktum är att laget hade ganska stora problem med beskedliga Kalix i premiären och att segern borta mot Piteå var frukten av billiga missar av hemmalaget snarare än den egna briljansen. Boden har många oprövade spelare i truppen som håller på att skolas in i seniorspelet i Hockeyettan.

Sundsvall har en mer beprövad ryggrad i laget och gjorde allt rätt (utom fler mål) i den imponerande straffsegern borta mot det ständiga topplaget Hudiksvall i onsdags. Sebastian Kaijser gick i bräschen med två mål då och när det nu vankas hemmapremiär är det att förvänta att fler av de tilltänkta spetsarna tar rygg på honom. Det kommer vara ett ruggigt taggat lag som går ut och bara kör i hemmapremiären och 1.90 som man får för Sundsvall-seger hos Coolbet är ett bra odds. Oavsett om man väljer att ställa unge succémannen Jonathan Reinholdt eller rutinerade Carl Hjälm i kassen.

This is the stats tab
This is the post tip