St. Louis Blues spelas moneyline till 2,05 @ Pinnacle .

St. Louis Blues hade en tuff inledning på säsongen med tre bortamatcher i rad fördelat på fyra speldagar. Två segrar och en förlust blev Blues facit och det är en bra start med tanke på spelschemat. Nu hägrar fyra raka hemmamatcher med start i natt mot Minnesota Wild, ett lag som är likvärdigt med St. Louis och var fem poäng bakom Blues i Central Division ifjol. Med tanke på det och hur kommande matchdagar ser ut för dessa lag är det trots tidigt på säsongen en mycket viktig match.

Jordan Kyrou har poäng i samtliga tre matcher hittills och kedjekamraten Pavel Buchnevich står på 3+1. Det svenska inslaget Philip Broberg har också varit framgångsrik i starten för sin nya klubb och har 1+2 med knappt 20 min istid/match. Blues har Alexandre Texier på skadelistan men Brandon Saad är åter.

Minnesota inledde med seger mot Columbus men har sen två raka förluster efter förlängning och straffar. Nu spelar man sin tredje match på fyra dagar och andra matchen av sju på en roadtrip.
Målvakten Filip Gustavsson har stått två matcher och övertygat med stort spel och fina 94,1% räddningar. Han får högst troligt chansen idag, plus att Joel Eriksson-Ek ser ut att vara åter i laguppställningen.

Jag köper inte Wilds favoritskap

Ifjol:
23/3-24 Minnesota-St. Louis 4-5 eft förl.
17/3-24 St. Louis-Minnesota 3-2 eft str.
3/3-24 St. Louis-Minnesota 3-1
29/11-23 Minnesota-St. Louis 3-1

Övrig intressant statistik inför matchen, St. Louis siffror först

Powerplay 33,3%->25% (få utfall men en skön start för Blues att PP fungerar)
Boxplay 80%->57,1%
Gjorda mål/match 3,67->2,67
Insläppta mål/match 3,33->2,67
Skott emot sig/match 29,7->34,0

5 vs 5, offensivt och special teams har sett bra ut för Blues så här långt men defensivt släpper man till alldeles för många chanser, framförallt farliga målchanser. Det håller inte i längden för att nå hela vägen till playoff, då behöver målvakterna Binnington/Hofer stå på huvudet. Lägg till att Blues är ett lag som saknar fixstjärnor men lever på jämnheten. Ändå tycker jag baserat på fjolåret och hur årets säsong inletts att oddsen inte ska vara i Wilds favör på bortaplan.

Det blir en tight match men där St. Louis odds lockar och jag spelar Blues att vinna inklusive förlängning och straffar @2,05 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip