SHL-hockey står på tapeten under torsdagen där bland annat Skellefteå tar emot HV71, och här ska hemmalaget ha goda segermöjligheter.

Skellefteå tar seger efter seger just nu och man kliver in i denna matchen med sju raka segrar där fem av vinsterna kommit i SHL samt två i CHL.
Det har varit segrar mot Luleå, Örebro och Frölunda, så motståndet har varit starkt, vilket gör facit ännu mer imponerande.
Nu senast kommer man från en stabil 1-4 seger mot Zürich där man visade upp ett fint powerplay då tre av målen gjordes i spelformen, och där kan man absolut straffa gästerna.

Laget tillhör ett av ligans bästa då man har en bra bredd i truppen samtidigt som det finns fin spets i Pudas, Hugg, Johnson och Möller för att nämna några, och på hemmais mot ligans sämsta bortalag ska man kunna förlänga sin segersvit.

HV71 är jumbo i ligan och man har haft en riktigt tung inledning med bara sex segrar efter 18 matcher, och då har bara tre kommit på ordinarie tid.
Även målskyttet har varit en stor anledning till den tuffa starten då man gjort minst mål i hela ligan.
Efter uppehållet har man nu tagit två raka segrar vilket självklart gett en boost till laget, men vinsterna har tagit mot Oskarshamn och Malmö, två lag som även dem slåss i nedre delen av tabellen.

Det finns en del sjukdom i laget då bland annat stjärnan Andre Petterson är förkyld, och det återstår att se om han kommer till spel, men oavsett lär det påverka honom om han spelar.
Den stora nyheten är att det är tänkt att Niklas Hjalmarsson ska göra sin debut här, vilket är ett spännande nyförvärv för laget. Känslan är dock att han knappast är på topp, och trots två raka segrar så har man inte imponerat under säsongen.

Skellefteå har gjort en klart bättre säsong än gästerna hittills och i mina ögon är man även det klart bättre laget, något jag tror man visar inför hemmafansen, och jag tror man förlänger segersviten här.

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip