Skellefteå vände trenden i tisdags efter seger mot LHC på bortaplan. Ny match mot Färjestad denna gång där jag räknar med att det kan bli en del mål. Dessutom finns det andelar ute till omgångens SHL-bomb. Kika in på Andelsspelsfliken!

Skellefteå spelade tisdagens enda match i ligan och den mot Linköping i Saab Arena. Efter en liten dystrare trend de senaste omgångarna så gick vi mycket på att Skellefteå skulle vända sin trend, mycket tack vare den revanschlusta man förmodligen skulle ha. Där hade vi helt rätt och man vann tillslut rättvist på straffar, även om man borde avgjort och stängt matchen tidigare. De gjorde en fantastiskt bra match rakt igenom och att Linköping kvitterade till 3-3 med åtta sekunder kvar var nog mer en tillfällighet och att Skellefteå fick ett ganska tungt sista byte i benen. Rättvisan segrade tillslut när både Oscar Lindberg och Jonathan Pudas satte sina straffar. Ny match nu mot ett förmodligen revanschsuget Färjestad.

Just FBK har även haft en liten dipp sedan den fantastiska starten av serien. Matchen man spelade i lördags mot Leksand, vilket var den senaste, var ingen höjdare och man saknade både glöd och målchanser. Leksingarna var klart bättre rakt igenom och spelade också ett fantastiskt stabilt försvarsspel. Jag räknar kallt med att Färjestad kommer upp till Västerbotten med en helt ny inställning och förmodligen kan man störa ett starkt SAIK.

Bra chans för Färjestad

Jag är inne från start på att gästerna har en bra chans till att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Lite av samma anledning som jag hade för Skellefteå i tisdags. Det är en otroligt jämn liga och Färjestad är nog på pappret kanske det starkaste offensiva laget, vilket borde göra att man har god skrällchans här uppe. Däremot så litar jag inte på Färjestads försvars samt målvakter som inte alls kommit upp i den nivå som många hoppats. Det var en av lagets största svagheter inför säsongen och nu har det väl också kommit upp till ytan att så är fallet. Jag har dessutom väldigt stor respekt på Skellefteå och deras offensiv, vilket borde göra denna marknad till ett väldigt bra spel.

Jag tror inte att ett skickligt bortalag åker upp till Skellefteå och inte gör två mål minst. Skellefteå på hemmaplan ska ha fin chans varje gång att göra sitt på hemmais. Därav väljer jag marknaden “båda lagen att göra två mål” till oddset 1.72 hos bet365 .

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip