St. Louis Blues gästar Seattle Kraken i kvällens match (22:30) och oddsen just nu talar för Kraken men mitt spel blir Blues ML.

Inför säsongen har Seattle tagit in free agent Brandon Montour fån Panthers, en back som för två säsonger sedan producerade 16+57. Golden Knights Chandler Stephenson är en spelare som brukar ligga på 50-60 poäng/säsong och kommer ge laget ett bättre djup på centersidan. Dessutom viktiga kontraktsförlängningar på Matty Beniers, Adam Larsson och Eeli Tolvanen.

Nye headcoachen Dan Bylsma som varit i organisationen ett tag ser ut att kunna ta det här laget mot högre höjder efter en medioker fjolårssäong. Däremot flaggar han för att laget successivt kommer bli bättre och bättre men inte är på topp redan nu. Kraken gick från 3,52 mål/match -> 2,61 mål/match ifjol och här behöver Bylsma få igång fler än de ledande producerande spelarna.

St. Louis var strax utanför playoff sex poäng bakom Vegas och har nu två raka säsonger utanför slutspel. Försäsongen har inte imponerat men nu är det poäng som gäller och då räknar jag med att Blues steppar upp ordentligt. Nyförvärven Philip Broberg och Dylan Holloway kommer få framträdande roller direkt. Lägg till veteranen Ryan Suter som närmar sig 40-strecket och gör sin 20:e NHL-säsong med 1444 NHL-matcher på kontot.

Målvakten Jordan Binnington har delvis varit ifrågasatt men är ändå en stabil sista utpost med mycket rutin. 22-årige Jake Neighbours hade en kanonsäsong med 27 gjorda mål, ett maffigt personbästa och väntas nu ta ytterligare kliv som en av lagets viktigaste målsgörare.

Även St. Louis har ny tränare i Drew Bannister, eller rättare sagt hans första säsong från start eftersom han tog över från Craig Berube under fjolåret.

Inbörde möten i Blues favör!

Ifjol:
14/4-24 Blues-Kraken 4-1
27/1-24 Kraken-Blues 3-4 e förl.
15/10-23 Blues-Kraken 2-1 e str.

Kraken (Pacific)
6a 34-35-13 217-236 81 poäng

Blues (Central)
5a 43-33-6 239-250 92 poäng

Blues rankas som det bättre laget över tid. Blues har något bättre djup i sitt lag och några fler matchvinnare i truppen. Laget har 7-2 inbördes på Kraken. På minussidan är avbräcken på Torey Krug, Oskar Sundqvist och Brandon Saad. Jag ser inte Kraken som så pass stora favoriter som de är i denna väldigt öppna match och därför lockar Blues att vinna inklusive förlängning mest.

Speltips St. Louis Blues moneyline @2,26 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip