OBS! Det är två speltips i denna analys.

Det är NHL Frozen Frenzy idag där det för enda gången den här säsongen erbjuds matcher med samtliga 32 NHL-lag involverade under samma dag.  

Colorado lyckades vinna borta mot jumbon San José med 4-1 efter ett mål i tom bur men lyckades bara få iväg 22 skott. Näst sista platsen i Central Division är fortfarande ett faktum.
Seattle avgjorde i förlängning mot Calgary genom Jordan Eberle och är bara en poäng bakom ledande Calgary i Pacific. 

Nu möter Kraken Colorado hemma och dels förväntas matchen bli målrik samt att det i min bok lutar över i klar favör till hemmalaget sett till hur starten av ligan varit. 

Ifjol:
14/11-23 Seattle-Colorado 1-5
10/11-23 Colorado-Seattle 3-4
18/10-23 Seattle-Colorado 1-4

Formstark Eberle!

Seattle kommer med 3 raka segrar och med statistiken 2-1 hemma, 1 seger eft ord tid, 1 seger eft förl och 1 förlust. 

Colorado har visserligen 2 raka segrar men det är mot två svaga motståndare i Anaheim och San José. Målvaktsspelet har sviktat och laget har sämst snitt av alla i insläppta mål/match, 4,83 st. Offensivt är bägge lagen på övre halvan med 3,5 mål/match gjorda.

Troligen får finske Justus Annunen 88,4% chansen igen då Alexandar Georgiev 81% varit allt annat än bra inledningsivs. I Seattle är Philipp Grubauer trolig starter.

Jordan Eberle i Seattle Kraken har gjort fem mål på sex matcher och haft en ruskig effektivitet på 55,6% (5 mål på 9 skott). Formationen med Jared McCann och Shane Wright tillsammans med Eberle har varit drivande även om laget också uppvisar bredd i poänggörandet.
Eberle har mot Colorado 20+18 på 42 matcher, nästan 0,5 mål/match alltså. Hemmaplan, en effektiv Eberle i målform, en förväntad hemmaseger och målrik tillställning gör att oddset 4,00 känns lite för högt. 

Jag lägger två spel på den här matchen hos bet365
Dels Seattle Kraken vinnare efter förlängning och straffar @2,00 & Jordan Eberle mål i matchen @4,00

This is the stats tab
This is the post tip