Äntligen helg och lördagen bjuder på full omgång som vanligt från SHL. Ett av lagen som fått kämpa rejält i inledningen är Rögle som inte alls hittat sitt spel. Hemma i Catena Arena så är man starka, men frågan är om inte skadorna återigen sätter stopp för en seger.

Rögle är en av de stora flopparna såhär långt i årets tabell. Ingenting har varit sig likt om man jämför med avslutningen man hade förra säsongen när man avslutade med en finalförlust mot Skellefteå. Det ska dock sägas att Rögle gjorde en ganska dålig grundserie, men hittade nån form av formtopp samt att man hade en hel del stolpe-in i slutspelet. Om det var tur, skicklighet eller en blandning av dem är svårt att säga. Oavsett vad så var man otroligt stabila defensivt under förra säsongen och det har man absolut inte varit hittills.

Senaste matchen borta mot Brynäs så åkte man upp med en ganska sargad trupp och därav mitt tips på Brynäs. Även om Brynäs avgjorde sent i matchen så var det också fullt rättvist. Brynäs var klart starkare hela matchen igenom och borde helt klart avgjort tidigare än så. För Rögles del så var det tufft med avbräcken och det är märkbart på offensiven när spelare som Zaar, Bristedt och Everberg saknas framåt. Dessutom är backen Calle Själin borta, som har haft en fin säsongsinledning.

Luleå vänder dåliga trenden

Luleå åkte ner till Malmö och fick faktiskt inkassera sin tredje raka förlust efter att ha startat säsongen innan det med tre raka segrar. Det var en märkbart svag insats och jag är helt säker på att inställningen samt prestationen blir klart bättre denna gång. Det bör vara ett revanschsuget Luleå som ställer sig på banan och som jag var inne på för vecka sedan när de mötte Färjestad så är jag imponerad av detta nya Luleå, som jag kallar dem. Man har en offensiv bredd som laget inte haft på många säsonger och därav tror jag att dem är en stark kandidat till att gå till en SM-final i vår.

Ett sargat Rögle kan absolut hålla jämna steg med Luleå på hemmaplan, men känslan är att de tunga avbräcken tillslut kommer att spegla resultatet och väga över till Luleås fördel. Jag går på att Luleå vänder sin trend och löser det under ordinarie tid till oddset 2.25 hos bet365 med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip