Dags för en oerhört intressant match i mina ögon, botten mot toppen, Rögle mot Linköping. Jag tycker att Rögle ska ha rätt bra chans att vinna denna matchen och kommer därför spela dem grönvita till 2.95 gånger pengarna hos SpeedyBet med en flatinsats.

Som sagt, botten mot toppen. Rögle ligger i botten med sina svaga åtta poäng efter elva spelade matcher. Jag tycker Rögle sett hyfsade ut under säsongen men man har inte fått mycket med sig. På slutet har det iallafall ramlat in en del poäng framförallt på hemmais. I Rögles fem senaste matcher har man iallafall samlat ihop sju poäng. Torskar mot Färjestad och Luleå på bortais går inte att säga så mycket om, tuffa matcher. Man gjorde en mycket bra match mot Timrå på bortais men föll orättvist i förlängningen med 4-3. Rögles två senaste hemmamatcher har dock slutat med två segrar, även de enda segrarna för säsongen. Vinst mot Örebro med 2-0 och senast man spelade hemma slog man Timrå rättvist med 3-1. Alltså två raka hemmasegrar och nu är det återigen dags för hemmaspel. Rögle kommer till Lindab Arena med ett oerhört bra självförtroende. Dessutom kan det inte bli mer motiverande än att möta serieledande Linköping. Jag tycker att den här matchen ska vara rätt jämn på förhand, känns som en coinflip vilka som vinner, därav tycker jag det är bra värde på Rögle. Det som oroar mig enormt är Rögles fullkomligt bedrövliga BP/PP, håller man huvudet kallt och inte drar på sig onödiga utvisningar har man goda möjligheter.

Linköping bara fortsätter att vinna och ligger nu fyra poäng före serietvåan Malmö. Dock har det gått lite tyngre på slutet, de tre senaste matcherna har gått till övertid där det blivit två segrar (på hemmais såklart) samt en förlust nu senast borta mot Malmö. Linköping går dock alldeles för bra med tanke på hur matcherna sett ut. Det är väldigt många matcher denna säsongen som man varit utspelade under perioder men ändå hittat vägar att vinna. Jag måste säga att det är oerhört imponerande att LHC fortfarande inte har haft någon dipp, man har bara fortsatt pumpat på och vunnit det mesta. En sak ska man dock komma ihåg, det är att Linköping spelat åtta av sina tolv inledande matcher på hemmais, det är inte speciellt konstigt att det rullat in väldigt mycket poäng då om man är ett starkt hemmalag. Linköping har alltså spelat fyra matcher på bortais, dessa matcher har slutat med tre förluster. Linköping kan även ha känslan i sina kroppar att allting går väldigt lätt just nu. Då kan det bli tufft att möta jumbon Rögle som kommer slita för sina liv i denna hemmamatchen. Underskattning av Linköping och Rögle vinner.

Match: Rögle - Linköping
Spel: Rögle
Odds: 2.95
Insats: Flat
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: Lördag 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip