Vi fortsätter med kvalseriehockey på tisdagen och denna gång ska vi blicka mot Piteå där Hudiksvall kommer på besök. På förhand tycker jag att Hudik målas upp som lite för stora favoriter, samtidigt som att jag är medveten om deras grundkapacitet. Därav kommer vi återigen gå på favoritmarknaden, "BLG2M, då Piteå trots allt är ganska starka på hemmais.

Piteå kommer ifrån en roadtrip där man åkte på två raka förluster och nu vänder man hemåt igen där man denna tisdag måste gå för seger om man ska ha någon teoretisk chans att nå plats ett. Som vi var inne på från start så känns det som att Piteå bör vara kanske det svagaste laget i denna kvalserie och jag tror också man kommer få det kämpigt i avslutningen att hålla i sitt spel. Jag tror också dock att man kommer ge allt för att ge det en chans och är det någonstans man har en chans att ta sina poäng så är det på hemmais. Bara för att man inte är något topplag som är med i matchen om platsen till Hockeyallsvenskan, så betyder det inte att man är ett dåligt lag. Man slog trots allt Vimmerby med med 7-1 och höll jämna steg med Kristianstad.

Hudiksvall kommer ifrån en ganska sur förlust borta mot Kristianstad med 1-0, trots att man hade mängder av målchanser att spräcka nollan. Spelmässigt så har Hudiksvall gjort det ganska bra, men det saknas det där lilla extra framför mål och man skulle behöva få in lite så kallade "skitmål" för att komma på banan igen. Man behöver såklart åka upp till Piteå för att gå för en tre poäng, eller åtminstone en seger. På pappret är det inget snack om att man är starkare än Piteå, men det finns också en hel del frågetecken att reda ut.

Två mål vardera känns rimligt

Piteå är starka på hemmaplan och att man inte ska lyckas göra två mål på ett offensivt och desperat Hudiksvall känns orimligt. Gästerna har sin största styrka defensivt och ska Piteå vinna någon match så tror jag inte man gör det med 1-0/2-1 eller liknande. de gjorde sju på Vimmerby hemma och två i matchen efter mot Kristianstad. Den stora frågan är väl egentligen om Hudiksvall lyckas bli av med sin ineffektivitet. Oavsett så bör det lossna någon gång och mot ett svagare lag så bör man absolut inte ha några problem att göra två mål.

För mig känns detta spel som det mest rimliga i denna drabbning. Jag tycker verkligen att Hudiksvall har det klart bästa laget om man jämför dessa, men man ska också ta i beaktning att Piteå faktiskt varit ganska bra på hemmaplan. Hudik imponerar inte supermycket defensivt och det finns mer att önska där. Jag väljer därför båda lagen att göra minst två mål var till oddset 1.67 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip