Lördagshockeyn är tillbaka och det vankas full omgång i SHL. Jag kommer denna gång gå emot lite av mina bekväma sidor och välja ett rakt spel på ett bortalag. Oskarshamn har en tuff tid bakom sig och denna gång kommer ett formstarkt Rögle på besök. Med tanke på gästernas uppåtgående form så känns bortasegern som det bästa spelet här.

Oskarshamns kräftgång fortsätter och 3-0 förlusten borta emot Modo i omstarten senast var deras fjärde raka nederlag. Det har snackats mycket om bredden i Oskarshamn och då pratar vi inte om att man har en bred trupp, utan en ganska svag upplaga. Laget kretsar mycket kring att man ska ha ett bra powerplay samt en bra förstakedja och det har man verkligen. Det finns dock ett stort problem och det är att förstakedjan är inne på så många fler mål bakåt än vad man gör framåt. Lagets stora stjärna Patrik Karlkvist är till exempel -18 och det är otroligt dåligt, vilket säger en del om lagets svaga defensiv. I sina bästa stunder är laget givetvis bra och får man ihop det defensiva så kan man absolut klättra i tabellen. I nuläget finns det dock inget som säger det och jag tror man får svårt mot ett Rögle som även dem spelat under sin förmåga och nu verkar ha något bra på gång.

Rögle har höjt sig avsevärt

Vi har pratat lite om att Oskarshamn har spelat under sin förmåga och inte fått ut vad man kanske egentligen kan, men är det något lag som haft det ännu tuffare på den fronten så är det nog Rögle som definitivt spelat långt under sin kapacitet. Laget har flertalet spelare som inte kommit upp i nivå där man kanske egentligen har ett lag för övre halvan av tabellen. Just nu ligger man på tolfteplats och behöver plocka poäng för att inte tappa för mycket på lagen ovan. Den senaste tiden har man ändå spelat klart bättre och offensivt har flera spelare höjt sig och man har fått lite utdelning. Jag tänker att man är på väg att kliva in i en bättre form och Oskarshamn känns som en rimlig motståndare att möta. Rögle har bredden i laget som inte Oskarshamn har och framförallt så har man inte en förstakedja som är otroligt dåliga defensivt. Dessutom har nu Lukas Ekeståhl-Jonsson fått tre matcher i benen och han kommer att vara en tillgång för Rögle. Laget har just nu en riktigt stark offensiv bland backbesättningen och det är därifrån man bygger mycket av sitt spel. Bortaplan har inte varit någon hit för Rögle, men man har bra chans att vända den trenden här.

Ett hemmalag i dålig form och svag defensiv mot ett Rögle med uppåtgående form och stjärnor som äntligen börjat leverera. Jag gillar inte att spela favoriter att vinna under ordinarie tid på bortaplan i SHL, men jag gör ett undantag här och backar Rögle med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip