Söndagen bjuder på en lite tröttare eftermiddag när det gäller Hockeyettan. Det är spelfritt nere i södra serien bland annat, men uppe i norr i matchen mellan Örnsköldsvik och Piteå så har vi hittat ett bra spel på gästerna som ska vara klara favoriter till denna match.

Piteå är alltid ett bra lag i den norra serien och även denna säsong så är det ingen större skillnad. Man är ett topplag och trots att laget ser aningen svagare ut än föregående så tycker jag ändå att man är vassa. Tittar man lite på den norra serien överlag så har den blivit mer jämn genom åren, men det finns fortfarande en stor diff mellan toppen och botten. Piteå är ett topplag och möter denna söndag Örnsköldsvik där man givetvis har blivit stora favoriter, vilket också är helt rätt.

Om vi ska gå in på truppen Piteå har så är man inte lika starka till denna säsong, men den rutinerade skaran med Petter Mäkitalo, Fredrik Granberg och Fredrik Bergdahl är fortfarande kvar i truppen, vilket såklart betyder mycket. I övrigt så är det ett ganska ungt lag där många spelare är spelare som vill framåt och utvecklas till bättre spelare. Det finns en tro på att ta sig uppåt i systemet och Piteå är en bra plantskola sedan tidigare. Flera av spelarna har lite SHL-meriter från sina yngre dagar och det är väl ett fint tecken på att talangen finns där.

Örnsköldsvik är norra seriens slagpåse

Örnsköldsvik förknippas givetvis mycket med Modo som är stadens stora lag, men där bakom finns bland annat detta unga Örnsköldsvik. Man hade någon säsong för många år sedan då man faktiskt hade lite vassa lirare på pappret och utmanade en del, men på senare dagar så finns det inte riktigt samma potential i truppen. Lagets äldsta spelare är 25 år och där bakom är det yngre förmågor. Det är nog den norra seriens sämsta lag och man kommer att få kriga i botten om några enstaka poäng skulle jag tro. Starten har varit tuff med 0-6 i baken i premiären mot Sundsvall och 2-1 borta senast mot Clemensnäs, som visserligen var ett steg i rätt riktning. Däremot ska det väl tilläggas att Clemensnäs också är ett av bottenlagen och faktiskt spelmässigt var klart vassare än Örnsköldsvik.

Piteå ska vara mycket bättre än Örnsköldsvik och kanske kan den som vill lira handikappet, men jag tycker dem linorna är lite luriga såhär på bortais. Piteå har en vass offensiv på pappret och kommer ha mycket anfall i denna match, något som borde ge resultat framåt tillslut. Därför väljer jag Piteå att göra minst fyra mål till oddset 1.77 hos Unibet .

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip