Torsdagskvällen närmar sig och vi har återigen en ny omgång av SHL-hockeyn där vi denna gång fortsätter på ett liknande spår som senast. Örebro är tillbaka på hemmaplan och gästas av nykomlingen Brynäs som jagar sin första seger.

Örebro vann i premiären i lördags med klara 5-0 mot Modo i en seger där resultatet inte riktigt speglade matchbilden. Modo gör ingen bra match såklart när man åker på en 5-0 förlust, men nog hade de chanser som Jonas Arntzen räddade gång på gång. Just Arntzen vilades i matchen mot Timrå på tisdagen och han lär vara tillbaka mellan stolparna till denna match, vilket såklart är positivt för Örebros del. Matchen mot Timrå slutade med förlust i sudden, där det egentligen var stor fördel Timrå spelmässigt under hela matchen. En klar förlust hade inte heller varit orättvist om vi säger så. Jag tycker att dessa två matcher redan nu visar vad vi kommer att få av Örebro denna säsong och det känns som ett givet bottenlag som kan räddas av ett bra powerplay tillsammans med en storspelande målvakt.

Brynäs har bättre chans än oddset visar

Gävlelaget som bara har spelat en match hittills kliver nu upp i lagets andra match den här säsongen. Den första blev det lite väntat förlust mot Linköping och jag var där inne på att det kan ta ett par matcher för alla nya stjärnor att hitta rätt. Jag tror fortfarande att man har en bit kvar till sin absoluta topp, men mot ett generellt svagt Örebro så bör man ändå ha en rimlig chans. Jämför man dessa lag rakt av så känns Brynäs som ett klart mer komplett lag än vad Örebro är. Närkelaget är säkert tuffa att möta på hemmaplan, men med tanke på hur uddlösa Örebro var i matchen mot Timrå under tisdagskvällen så tycker jag ändå Brynäs borde ha bra chans. Man har dessutom fått träna på från i lördags till skillnad från Örebro som varit i Sundsvall och knappt kommit hem igen innan det är dags för match igen.

Nej, en optimal uppladdning för nykomlingarna här mot ett lag som på pappret inte alls skrämmer gör att jag kommer att backa gästande Brynäs denna gång. Segern spelas inklusive övertid/straffar hos Svenska Spel med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units


Passar även på att tipsa om att köpa en andel till torsdags SHL-bomb med extrapengar i potten. Andelarna hittar ni under fliken andelsspel och kostar cirka hundringen per köpt andel.


This is the stats tab
This is the post tip