Det vankas ett spännande möte på tabellens nedre halva under lördagseftermiddagen. Inför säsongen pekades båda lagen ut som troliga bottenlag i Hockeyettan östra och så har det också startat. Surahammar lyckades förvisso besegra Huddinge i en pang-pang-historia till premiär, men har efter det åkt på två raka torsk mot Visby/Roma och Hanviken, medan Nyköping alltjämt väntar på sina första poäng efter tre raka nederlag. Faktum är att man inte spräckte målnollan förrän i den tredje perioden i sin tredje match (förlust 2-3 borta mot Wings).


Det här är således två riktigt svaga lag som kommer ha svårt att hävda sig i serien som helhet, men när de drabbar samman blir det en synnerligen oviss historia. Jag tror inte att man ska övervärdera att Surahammar har lyckats vinna en match medan Nyköping blivit nollade. Truppmässigt är Surahammar i stort sett lika mycket av ett oprövat nybygge som Nyköping och nu är det bortaplan som gäller. Båda gängen bygger kring unga spelare och det är psykologi snarare än skicklighet som spelar in och avgör var det här tar vägen någonstans.

Fick ny energi av att spräcka målnollan

Det här blir så klart lite av en chansning, det blir det alltid när man spekulerar kring bottenlagen vars insatser kan pendla från dag till dag. Men just därför är det mycket rimligare att gå in lite försiktigt på det högre oddset. Så stor skillnad mellan lagen som oddsen antyder är det inte och 3.25 för en hemmaseger som man får hos Coolbet kan vara värt gamblingen.


Efter uppläxningarna av Brödernas/Väsby och Hanviken fick Nyköping ändå lite luft och gjorde flera bra saker i bortaförlusten mot Wings senast och det är ganska troligt att man kan bygga vidare på känslorna därifrån när man nu får kliva ut på hemmaplan mot ett motstånd som man rent krasst borde kunna mäta sig med. Lyckas Nyköping ta taktpinnen och få lite energi kan det unga laget mycket väl nå hela vägen till säsongens första seger. Man spräckte dessutom målnollan med två riktigt fina mål i senaste matchen.

Samtidigt kan man sätta frågetecken för självbilden i Surahammar, risken finns att det blir lite tuppkam efter att enbart ha förlorat med ett mål hemma mot topplaget Hanviken när man nu ska möta nollpoängaren, seriejumbon Nyköping. Värt att notera är också att Sura så här långt inte har gjort ett enda mål på bortaplan och att båda Nyköpings målvakter, Sebastian Wagner och Linus Hjerp, verkligen är att lita på.

Således, 3.25 på att Nyköpings första seger för säsongen kommer mot en aningen övervärderad bottenkollega är ingen dum chansning om man har några kronor över.

This is the stats tab
This is the post tip