Kris Knoblauch har varit pressad då fjolårsfinalisten Edmonton Oilers inlett svagt med tre raka förluster. I natt kom kanske vändningen när Oilers äntligen fick vinna en match, 4-3 efter förlängning hemma mot Philadelphia. Självförtroendet fick sig en boost inte bara på grund av säsongens första seger utan också beroende på att Oilers hämtade upp ett 0-2-underläge och att stjärnorna McDavid, Draisaitl och Bouchard gick i bräschen i upphämtningen och avgörandet.

Nu får laget lite andrum att efter fyra raka hemmamatcher åka på en två-matchers-roadtrip där ett annat krisande lag, Nashville Predators är första motståndare - ett möte som kan passa Oilers i den fas man är i.

Oilers är bättre än Predators på samtliga positioner men målvaktssidan är jämn. Stuart Skinner har inlett säsongen med svaga 84,5 i räddningsprocent, Nashvilles etta Juuse Saros ligger på 85,5%, ifjol vann de 36 respektive 35 matcher för sitt lag i grundserien och hamnade på 90,5 vs 90,6 i räddningsprocent. Så här långt har de alltså en bra bit upp till fjolårets nivå men behöver troligen ytterligare ett snäpp för att lagen ska känna en bra stabilitet bakåt.

Ifjol:
27/1-24 Edmonton-Nashville 4-1
4/11-23 Nashville-Edmonton 2-5
18/10-23 Nashville-Edmonton 1-6

I år:
Nashville 3 matcher-3 förluster
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 2,00-4,67
Powerplay-Boxplay 9,1%-87,5%

Edmonton 4 matcher-1 seger eft förl-3 förluster
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 1,75-4,50
Powerplay-Boxplay 11,1%-56,3%

Edmonton gjorde en bra insats mot Flyers och ser ut att vara på rätt väg, i nattens möte visade man en bättre karaktär och hade större fokus än tidigare. Laget gav inte upp trots domslut emot samt underläge, dessutom fick man leverans av lagets fixstjärnor och till ikväll har Leon Draisaitl till exempel 25+17 på 26 matcher vs Predators!

Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson möter sin forna klubb.

För Nashville ser det mörkt ut, laget har 3-10 på de två senaste matcherna varav 3-7 hemma mot Seattle senast svider där laget föll ihop totalt i tredje perioden, 0-4. Får Saros chansen igen i natt eller blir det Scott Wedgewood? Jag tror det spelar mindre roll, Oilers löser det här oavsett om man är lika påkopplat som mot Flyers.

Speltips: Edmonton att vinna inklusive förlängning och straffar till 1,93 @ Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip