Nashville spräcker poängnollan och vinner mot Detroit under ordinarie tid till 1,917 hos Pinnacle

Det är två lag med lågt självförtroende som möts i Bridgestone Arena i Nashville natten mot söndag. Nashville är fortfarande nollade i poängkolumnen och börjar vi skönja en kris? Detroit å sin sida har endast en seger och den kom hemma mot just Nashville med 3-0.

Värt att notera från det mötet är att Cam Talbot i sin premiär för Detroit motade samtliga 42 skott och att Red Wings hade ett väldigt solitt försvarsspel samt tog vara på chanserna som dök upp där 3-0-målet kom i tom målbur.
I Nashvilles näst senaste förlust mot Seattle föll fyra mål från Krakens sida i tredje perioden, då gick laget från 3-3 till 3-7 och även där hade Nashville tillräckligt med chanser men man spelar lite för runt och snyggt istället för direkt enligt coach Andrew Brunette.

Senast mot Edmonton var det något bättre och inte lika hafsigt bakåt men Oilers hade greppet hela vägen trots tidig ledning för Predators. Nashville börjar ändå jobba mer och hårdare än vad som varit fallet inledningsvis av säsongen.

I år:
13/10-24 Detroit-Nashville 3-0

Ifjol:
23/3-24 Nashville-Detroit 1-0
30/12 Detroit-Nashville 5-4 eft förl.

Nashville 4 matcher-4 förluster
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 2,00-4,50
Skott på mål-Skott emot sig/match: 34,5-28,3
Powerplay-Boxplay: 14,3%-91,7%

Detroit 4 matcher-1 seger-3 förluster
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 2,25-3,75
Powerplay-Boxplay: 12,5%-64,3
Skott på mål-Skott emot sig/match: 29,3-33,0

Nashville föll igen hemma mot Seattle 3-7 och Detroit hade en tung kväll hemma mot Pittsburgh 3-6. Ser man till det offensiva har Nashville ändå skapat, åtminstone är laget främst i ligan i antal skott mot mål per match med 34,5 skott framåt. Detroit i sin tur är tredje sämst i skott emot sig per match, 33,0 och bara San José och Pittsburgh har fler skott emot sig. 

När Detroit föll mot NY Rangers senast avgjordes mycket i special teams och det är en av möjligheterna för Nashville här, att utnyttja ett svagt boxplay hos Red Wings.

Har Brunette fått ordning på Predators sätt att spela, mer rakt, direkt och bättre karaktär så kommer första segern här mot Detroit. Jonathan Marchessault som är ett av två fix-nyförvärv som bör dra övriga spelare med sig i sitt sätt att spela, den andre är Steven Stamkos som tro det eller ej har noll poäng på fyra matcher. Snacka om sparkapital. För de senaste sex säsongerna säger inbördes möten 11-8 till Nashville.

Speltips: Nashville att vinna ordinarie tid @1,917 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip