Målrikt i Bell Centre när Montreals bogey team LA Kings står för motståndet. Över 6,0 mål till 1,934 hos Pinnacle ser klart intressant ut.

Back-to-back för LA Kings som natten mot idag inte hade någon chans borta vs Toronto Maple Leafs och föll med 2-6 trots övertag i skottstatistiken med 34-26, där Kings gjorde 25-14 på de två sista perioderna. Målvakten David Rittich hade ingen bra kväll i sin säsongsdebut (fyra insläppta på 14 skott) och fick lämna plats för Pheonix Copley halvvägs in i matchen.

Just målvaktsbiten har varit ett av Kings största frågetecken till den här säsongen där man hämtade in 34-årige Darcy Kuemper från Washington till den här säsongen. Kuemper som är dag-för-dag efter 7-8-förlusten borta mot Ottawa i måndags, åtta insläppta på 41 skott och 80,5 i räddningsprocent. Frågan i natt blir om Kuemper är tillbaka, om Rittich får en ny chans eller om den från AHL, uppkallade Pheonix Copley får starta.

Även Montreal har svajat och gjorde fler misstag än Pittsburgh i tisdags när man föll hemma med 3-6. Innan dess var det en komfortabel 4-1-seger mot Ottawa. Laget känns som ett varannandagslag hittills, man blandar och ger, men när det funkar är Canadiens fullt kapabelt. Forwarden Cole Caufield som hedrar sin vän Johnny Gaudreau med tröjnummer 13 har haft en flygande start och gjort fyra mål på fyra matcher. Även svenske Emil Heineman har öppnat bra med två mål på tre matcher.

Kan Montreal förbättra sin dåliga svit mot LA Kings?

Ifjol:
8/12-23 Montreal-LA Kings 0-4
25/11-23 LA Kings-Montreal 4-0

I år:
Montreal 4 matcher-2 vinster-2 förluster
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 3,00-3,25
Powerplay-Boxplay 23,5%-92,9%

Los Angeles 4 matcher-1 seger-3 förluster varav 2 eft förl.
Gjorda mål-Insläppta mål/match: 3,25-4,25
Powerplay-Boxplay 21,1%-70%

Montreal har inte besegrat Los Angeles sen 10 november 2019 och har efter det sex raka förluster varav en efter förlängning. Ifjol nollades man x 2 men det är ny säsong och Kings är svagare än ifjol samtidigt som Montreal med tränare Martin St-Louis är på väg uppåt efter fjolårets sistaplats i Atlantic Division. I natt tror jag Montreal har en bra chans att återupprätta hedern mot Kings och att det blir en ny holmgång och målrikt. Los Angeles är tunga att möta och skapar mycket, drygt 30 skott/match medan Canadiens hittills släppt till onödigt mycket chanser mot sig, 33,3 skott/match.

Bägge lagen har matchvinnare och målskyttar, Caufield vs Kopitar till exempel men också frågetecken defensivt. Montreal har inte aviserat om Sam Montembeault får ny chans eller Cayden Primeau med 79,3 i räddningsprocent.

Montreal har Jayden Struble redo för säsongsdebut men Kirby Dach ser ut att missa.

I Los Angeles saknades dessa mot Toronto: Darcy Kuemper, Akil Thomas, Jordan Spence, Joel Edmunson och Drew Doughty (långtid)

Speltips: Över 6,0 mål med pengarna tillbaka vid exakt sex mål till 1,934 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip