Modo kommer ifrån en 2-0 förlust på bortaplan mot HV 71 i tisdags. Det var en rätt konstig match där HV jagade sin första seger och också spelade med fin offervilja där man visade upp ett samspel som man under inledningen inte haft i närheten av. Modo gör ändå en okej bortamatch, även om siffran noll tyder på motsatsen. Man skapar mycket och med lite mer stolpe-in så kunde man absolut vunnit denna drabbning.

För Modos del så gäller det att studsa tillbaka och hemmaplan brukar vara en av deras största styrkor. Förra säsongen spelade man helt okej på hemmaplan och det märks att hemmafansen har rätt stor betydelse. Den här säsongen har man spelat två matcher där och man har vunnit båda matcherna där man totalt faktiskt gjort tio mål framåt. Offensiven finns där och för att vinna mot Frölunda så tror jag inte den defensiva biten måste prioriteras utan man kommer att behöva göra ett par mål framåt för att ta poäng.

Frölunda fortsätter att svaja på resande fot

Förra säsongen så var Frölunda till en början väldigt svaga på bortaplan och det innan Rönnbergs mannar hittade hem i sitt spelsätt. Jag antar att man tillsut kommer att hitta den där lite tråkiga spelmodellen ju längre säsongen går, men just nu verkar man inte vara där. Det är dock inget snack om att årets Frölunda är ett topplag. Jag tycker definitivt att man har ett starkt lag på pappret och nyförvärven i laget verkar också trivas väldigt bra. Jag förstår varför Frölunda målas upp som favoriter i denna match för man har nog i grund och botten ett bättre lag än Modo, men att åka upp till Örnsköldsvik en mörk torsdagskväll är absolut ingen lätt match. Tittar man på den senaste matchen mor Brynäs så tyckte jag att man spelade väldigt bra fram till sin 2-0 ledning och tog tillvara på Brynäs misstag, men sedan tappade man in Brynäs i matchen lite mer.

Återigen så är Frölunda rätta favoriter för att man är ett bättre lag, men på bortaplan mot ett starkt hemmalag så blir det ingen lätt uppgift. För att vinna matchen denna gång tror jag inte det räcker med att göra ett eller två mål, vilket därav gör att mitt spel faller till Modo att göra minst tre mål framåt istället för att välja en vinnare mellan dessa här.

Insats: 2.5/5 units

Passar även på att tipsa om att säkra en andel till torsdagens bombenandelar med 300 000 kr i extrapengar. Detta finns under fliken Andelsspel där ni klickar er in på vårat lag.

This is the stats tab
This is the post tip