Löningsfredagen är här och en av kvällens mest intressanta matcher spelas i Hockeyettan spelas mellan Mariestad och Tranås. Mariestad hade fullt lag senast och jagar revansch efter förlusten mot Dalen.

Mariestad har under många säsonger nu räknats som ett av de absolut bästa lagen i hela Hockeyettan. Man har haft säsonger där man tagit sig långt, men även säsonger där man kanske floppat lite i jämförelse mot vad deras mål har varit. Oavsett vad så är det ny säsong nu och man har startat på ett ganska bra sätt. Man har 16 av 21 möjliga poäng och en målskillnad på 30-15, vilket säger en del om vilken potential man har. Den västra serien är såklart lite ojämn överlag, men det enda laget som har fler poäng än Mariestad är Borås där just säsongens enda förlust på ordinarie tid kom i. Det var också en match där hemmalaget pressade ganska rejält, men hade inte riktigt den där sista gnistan mot ett då för dagen ganska effektivt Borås.

Matchen senast mot Dalen i Jönköping så fick man tillslut se sig besegrade efter en sen kvittering av Dalen och sedan ett avgörande i sudden. Man hade dock komplett trupp och när Mariestad ställer sina tre bästa linor på banan så är det tre väldigt starka linor på den här nivån. Jag tycker dessutom att det borde finnas ännu en högre nivå i detta lag och den här fredagen mot Tranås tycker jag att man har bra chans.

Tranås kommer att få slita ont

Tranås kommer ifrån en ganska komfortabel 6-2 seger hemma mot värmländska Forshaga. Där drog man tidigt ifrån till en 3-0 ledning och kunde sedan spela av matchen ganska enkelt då man också fick ett par psykologiska mål med sig, vilket gjorde att det var tufft för Forshaga att repa sig helt. I övrigt så är Tranås ett bra lag, inget snack om den saken. Däremot så är jag återigen inne på att laget är snäppet svagare än man varit de senaste säsongerna och det har väl också visat sig på insatserna hittills. Det har varit blandade resultat och man har inte riktigt hittat den jämna nivån som man vill ha som lag. Det är ett bra lag, men på bortaplan mot ett starkt Mariestad tror jag att man kommer att få se sig besegrade under ordinarie sextio minuter.

Om man tittar på oddset på raka ettan så är den inte särskilt lockande på de flesta sidor, men Coolbet erbjuder hela 1.70 på raka ettan och det är klart högre än övriga på marknaden. Därav blir det en liten insats på raka ettan med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip