För första gången 2019 sparkar vi igång SHL-hockeyn igen och det med full omgång. Det första spelet som föll mig i smaken är Örebro borta mot Malmö. Jag anser att Malmö är lite väl stora favoriter här. Örebro att vinna efter förlängning/straffar betalar 2.75 och det hugger vi med en flatinsats hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Malmö ligger för tillfället på en femteplats i serien samtidigt som Örebro ligger i botten som tolfte lag med endast 31 poäng inspelade. Jag tycker dock att Örebro är klart bättre än botten-2 och att Malmö kanske inte är så pass bra som top-6 i SHL. Givetvis är Malmö klara favoriter att vinna denna matchen, men samtidigt alldeles för stora favoriter.

Formen för de båda lagen är lite blandad. Malmö har tre förluster på sina fem senaste matcher. Örebros form kanske är lite vassare då dem har två segrar i sina tre senaste matcher. Örebro tog två oerhört viktiga segrar innan uppehållet mot Brynäs borta och Rögle hemma. Förhoppningsvis finns det klart mer vind i seglet nu för Örebro. Malmö har haft ett riktigt tufft spelschema de sista fem matcherna så formen går inte att klaga på allt för mycket trots "bara" två segrar.

I specialteams mellan lagen är det rätt jämnt skägg. Båda lagen är svaga i boxplay, Örebro är där sämst i serien med sina 72.45% samtidigt som Malmö har dryga 76%. I powerplay är det dock Örebro som imponerar, man imponerar så pass mycket att man är bäst i serien med sina 24.39%. Malmö ligger på sjätte plats i PP-statistiken med dryga 20%.

Malmö och Örebro har hittills mötts två gånger denna säsong, båda gångerna är det Malmö som segrat rätt klart. Jag anser dock att Örebro är vassare nu än man varit på ett bra tag och tror därför möjligheterna till en seger idag är bättre än på länge.

Match: Malmö - Örebro
Spel: Örebro ML
Odds: 2.75
Insats: Flat
Bolag: Unibet , LeoVegas , 888sport
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip