Vi har en ny vecka framför oss där vi rivstartar direkt med ett möte i SHL, på en måndag till och med. Malmö gästas av Linköping i en match där gästerna blivit lite för stora favoriter efter deras seger mot Skellefteå senast.

Vi ska börja med Linköping och deras insats senast mot Skellefteå. Den var faktiskt relativt prickfri när man stänger ner ett vilt kämpande Skellefteå som inte lyckas skapa särskilt många klara chanser på Heljanko i Linköpings mål. Han gör det han ska i kassen och bjuder faktiskt på en riktigt kvalificerad räddning i SAIKs långa powerplay efter Adam Hofbauers rent ut sagt idiotiska tackling som också resulterade i ett matchstraff. Efter det får Linköping en chans från ingenstans och tar ledningen som man sedan bara ganska enkelt spelar av och vinner tillslut med klara 1-4. Det var desstuom Linköpings första seger uppe i Västerbotten på över tio år så visst var det en liten skräll med facit i hand. Nu ska man ta sig an ett helt annat motstånd i form av ett på pappret klart svagare lag än Skellefteå och matchbilden lär bli helt annan här.

Malmös nya finländare imponerar

Malmö har blandat och gett i säsongsinledning och det känns väl egentligen som en ganska väntad start för detta lag som vars största mål tror jag är att hålla sig på säker mark, även om man säkerligen vill kunna överraska med en slutspelsplats. Man har ett stort tomrum att fylla för Janne Koukkanen, men Happala och Ikonen har ändå gjort det bra och kommer bli nyttiga för Malmö. Deras största utropstecken och där man förstärkt mest är väl backsidan där Robin Salo och Lassi Thomson är två riktigt duktiga backar där framförallt skottet på Thomson utmärker sig. Jag tror det kommer gynna Malmö i längden att satsa lite mer på backar som kan starta spelet för ett anfall börjar trots allt med ett defensivt spel och då är det viktigt med backar som kan transportera pucken snabbt.

Malmö har gjort det helt okej på slutet och har faktiskt tre raka matcher som slutat oavgjort, vilket tyder på att man ändå är med i matcherna. Två av dem har man vunnit och på hemmaplan har man faktiskt spelat riktigt bra där segrarna mot Luleå och Skellefteå är fullt rättvisa. Oddset denna gång är återigen högt på Malmö och jag tror att man har bra chans mot LHC.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip