På torsdagskvällen så tar Luleå emot Växjö i en match där vi har två lag som presterat som natt och dag. Hemmalaget leder serien och gästande Växjö har haft en tuff start på den nya säsongen.

Jag har varit inne på detta nya Luleå ett par gånger redan denna säsong och jag blir mer imponerad för varje omgång känns det som. Laget har fyllt på med en hel del nya spelare och man kanske trodde att det skulle ta ett tag att spela ihop truppen, men inledningen har absolut visat att laget håller bra klass. Man är serieledare och har varit imponerande bra ända bakifrån målvakt till sista forward. Alla tilltänkta stjärnor levererar på en hög nivå där egentligen bara Mathias Bromé inte riktigt visat sin bästa status än. Det är dock lite sparkapital där och kommer han igång kommer de att bli ännu starkare. Den stora överraskningen är givetvis Markus Nurmi som har gjort sju mål hittills och har tillsammans med Marcus Hardegård bäst plusminus-statistik i ligan på +11. Jag är imponerad av Luleå och tror återigen att de har bra chans.

Är Växjös storhets-era slut för denna gång?

Växjö har minst sagt haft en bergochdalbana till start detta år. Man har tappat oersättligt med antal poäng från förra säsongen där tappen av Kossila, Sylvegård och Rosén givetvis känns mest. Ersättare har tagits in, men det är också spelare som inte alls hållit samma nivå, vilket såklart inte heller är konstigt. Det är möjligt att Växjö med tiden växer och blir ett av de starkare lagen igen, men just nu har man fått kriga för varenda poäng.

Man ligger på plats tio och är inte alls samma stabila Växjö som man har varit. I tisdags fick man stryk i CHL borta mot finska Ilves där man dessutom blev nollade, trots mängder med chanser. Blichfeld ska vara en av deras tilltänkta stjärnor och den som ska göra målen, men trots att han nu är inne på sin typ tredje säsong i Växjö så har han ännu inte varit den där skarpskytten som han normalt sett är och ska vara. Det är många i Växjö som måste upp två nivåer ifall Växjö ska vara något att räkna med på vårkanten.

Ett Luleå i toppform mot ett för tillfället ganska dåligt Växjö känns som en mumsbit för mig. Luleå fortsätter att visa sig starka och man bör ha god chans till ytterligare en trepoängare. Insatsen blir medel denna gång.

Kika även in under Andelsspel och säkra din andel till SHL-bomben med extrapengar i potten.

This is the stats tab
This is the post tip