Kvällens mest intressanta drabbning i SHL är givetvis den tidiga seriefinalen mellan Luleå och Färjestad där dessa lag mycket väl kan stå i en framtida final mot varandra. Jag räknar med mycket känslor där båda lagen vill vinna lika mycket och jag tror att “nya” Luleå lägger grunden till varför vi väljer favoritmarknaden här.

Luleå har öppnat otroligt övertygande och som förutspått så är det ett väldigt bra Luleå denna säsong. Nu har det inte gått särskilt länge av säsongen, men det är lite av det nya Luleå vi har fått se. Det är en helt annan dimension i det offensiva spelet jämfört med förut och troligtvis är det nyförvärven som fart på hela laget. Luleå har alltid varit ett stabilt lag som lägger fokus på det defensiva, vilket man också gör fortfarande, men fantasin framåt med den´nya finska trion Nurmi, Levtchi och Koivistoinen samt rutinerade Brian O’neill, har gjort att laget är klart starkare offensivt. Lägg därtill en spelsugen Mathias Bromé från Örebro. Tre raka segrar har man och en fjärde mot topptippade Färjestad bör inte alls vara långt borta.

Tomasek har briljerat

Färjestad har även de startat på ett väldigt övertygande sätt, även om starten mot Rögle hemma för en vecka sen var lite seg. Man har varit fullkomligt överlägsna i de två senaste matcherna och man står nu inför sin tuffaste match hittills den här säsongen. David Tomasek leder SHLs poängliga på fem mål och två assist på tre matcher och har varit briljant. Jag tycker han ser både Snabbare , starkare och mer teknisk ut än vad han gjorde förra säsongen och fortsätter han i samma form hela vägen så blir jag inte förvånad ifall han kliver upp på 30 mål innan grundserien är färdigspelad. Det blir ett hett möte mellan seriens hittills två bästa lag och givetvis kommer vi att lägga fokus på det offensiva i detta möte.

Man skulle säkert kunna plocka ett överspel till den här matchen också i någon form, men jag kliver på min absoluta favoritmarknad, båda lagen att göra två mål. Luleå är starka hemma och har varit grymma hittills. De möter ett Färjestad som även dem har sin stora styrka offensivt. Med massor av offensiva hot så känns det givet att båda lagen lyckas göra minst två mål var här och spelas hos Unibet med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip