Luleå tar på torsdagskvällen emot serieettan Färjestad och siktar givetvis på seger. Gästande Färjestad åkte på en tung förlust borta senast mot Oskarshamn och söker givetvis revansch. Känslan på förhand säger att det finns chans för en del mål, men jag går på ett alternativ som känns klart mer rimligt.

Luleå har haft en relativt tung höst om man ser till resultaten. Det är väl egentligen sista veckorna som man tagit sig uppåt i tabellen och mycket tack vare storstjärnan Linus Omark som äntligen vaknat till. Mycket av Luleås spel bygger på en stabil defensiv och ett högt puckinnehav samt att Omark måste producera och det har han nu börjat göra. När han är på spelhumör så är han väldigt effektiv och Luleå är svårslagna. Det är egentligen helt oväsentligt att börja spekulera i vinnare av denna match då Färjestad egentligen aldrig slutar att förvåna. Däremot så tycker jag att Luleå helt klart har en bra chans.

Färjestad - Ett målglatt gäng

Färjestad är ett målglatt gäng på både gott och ont. Jag tycker att man har seriens absolut mest kompletta lag och det har man såklart visat under denna höst där man tagit flera imponerande vinster och det trots att man ibland varit uträknade och skadedrabbade. De slutar aldrig att förvåna som jag skrev ovan och känslan är att man aldrig riktigt kan räkna bort dem.

Formen den sista tiden har dock varit aningen trevande och energin absolut inte lika hög som den var under starten av säsongen. Det är möjligtvis så att man har varit inne i en hård träningsperiod inför det som kommer och att man satt sig i en bra sits till detta. I vilket fall så har målvaktsspelet inte varit lika starkt och Carl Lindbom har varit mänsklig den senaste månaden. Framåt gör man sina mål och man släpper också till en hel del, vilket leder oss fram till detta spel.

Jag har svårt att se Luleå göra mindre än två mål på hemmaplan där man är starka mot ett Färjestad som är klart svagare på resande fot. Färjestad är dock väldigt starka offensivt och bör absolut även dem ha god chans att göra minst två mål. Jag väljer att båda lagen att göra minst två mål till oddset 1.80 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip