Denna tisdag är det en SHL-match på schemat och går av stapeln i Linköping där Skellefteå kommer på besök. Hittills har det varit en otroligt jämn säsong där alla slår alla och gästerna ifrån norr är ute efter revansch.

Linköping har startat säsongen på ett okej sätt och ligger på plats tio i denna jämna upplaga av SHL. Man har skrapat ihop sexton poäng, men med det sagt så har man ändå bara fem poäng upp till tabellettan Luleå. LHC har ett fint lag att bygga vidare på efter förra säsongen, men behöver få in jämnheten i sina prestationer. I grund och botten har man spelat väldigt bra, men hade absolut kunna haft lite bättre utdelning på poängfronten, men det är som sagt väldigt små marginaler. Hemma i Linköping brukar man dock vara starka och har absolut segerchans här.

Skellefteå är ute efter gruvlig revansch efter att ha kommit in i en liten negativ trend. Däremot så har man spelat ihop arton poäng och det är ändå okej med tanke på att man nu är uppe i tre raka förluster. Man har ett lag som är ett av de absolut starkaste om man ser till spelarmaterial och jag tror inget annat än att laget har som mål att försvara SM-bucklan. Det är en lång säsong och jag är säker på att man hittar tillbaka till vinnarspåret, förhoppningsvis redan här i denna match.

Ett revanschsuget Skellefteå

Ett revanschsuget Skellefteå

Den stora anledningen till varför jag framförallt stället mig på bortalagets sida denna gång är den hederliga motivationsfaktorn. Inte för att Linköping inte är motiverade att vinna matcher, men mest av allt för att jag tror att Skellefteå kommer att ta sig i kragen. Tre raka förluster för detta topplag är inte okej och jag är rätt säker på att de har haft någon form av möte efter lördagens platta fall mot Modo uppe i Örnsköldsvik. Jag kan tycka att det borde resultera i lite extra skärpa inför denna match och för ett vinnande lag så brukar det inte heller vara några problem att hitta den i just såna här fall. En annan anledning är också att Linköping faktriskt vann säsongens första möte upp i Skellefteå med 4-1 där LHC spelade exemplariskt defensivt och sedan kontrade hem segern. Det finns många motivationsfaktorer här och jag tror att dem väger starkt här.

Jag kommer att välja Skellefteå att vinna matchen till 1.87 hos ComeOn där vi investerar en medelinsats.

Insasts: 2.5/5 units

Kika även in under Andelsspel och säkra din andel till SHL-bomben med extrapengar i potten samt även ett Powerplay-system tills på fredag.

This is the stats tab
This is the post tip