Slutspelshockeyn rullar vidare och nu är det Linköping som har fördel av hemmaplan i två raka matcher i matchserien mot Skellefteå. Gästerna leder med 2-0 i matcher efter två vinster i övertid och LHC måste vinna idag. Jag tycker dagens match är öppen, men ändå knapp fördel SAIK. Istället kommer vi att fokusera på ett poängspel där vi kliver in på Skellefteås supertalang.

Linköping har ändå stått upp bra emot detta stjärnfyllda Skellefteå och kunde mycket väl ha plockat åtminstone en match uppe i Västerbotten. Nu är det med kniven mot strupen man ställer sig på isen ikväll och ett normalt sett hemmastarkt LHC kan absolut vinna ikväll, även om det är som jag skrev ovan, knapp fördel för Skellefteå även i denna match.

Skellefteå gick ifrån tidigt till 3-0 i match ett och släppte sedan in LHC i matchen som gick upp till 3-3, men vann sedan i sudden. Även i match två så var mani förarsätet under stor del av matchen, men lyckades inte heller då knyta ihop säcken under ordinarie tid, även om det löste sig tillslut ändå. Jag tänker att laget kommer att ha goda chanser idag också, men man jag tror dock inte att man kommer att vara lika desperata som hemmalaget och visst kan det straffa sig i slutändan. Oavsett så tycker jag Skellefteå är ett lag som absolut ska hållas som en av favoriterna till att gå hela vägen.

Sandin Pellikka i fokus

Det här spelet kommer bli en kul specialvariant där vi varken behöver ta hänsyn till vinnare av matchen, utan kommer gå på att en av Skellefteås mest framstående spelare ska göra poäng. Supertalangen och backen Axel Sandin Pellikka är den vi ska hoppas på och anledningen är att Jonathan Pudas är skadad, vilket i sin tur resulterar i att Sandin Pellikka är den som får mest istid i de avgörande momenten offensivt, men även totalt under matchen så är han tillsammans med Oscar Nilsson den som spelar mest.

Axel har hittills gjort ett poäng i vardera match och med tanke på speltiden han har i matcherna så bör han ha bra chanser till nya poäng. Han spelar i ett bra powerplay samt möter ett LHC som inte har sina största styrkor i egen zon direkt. Jag väljer tidigt att plocka att han ska göra minst ett poäng till 2.30 gånger fläsket hos Coolbet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip