Det stora fokuset på lördagen är givetvis premiären av årets säsong i SHL och vi ska givetvis vara med direkt. Linköping tar emot klassiska Brynäs som är tillbaks i finrummet och har värvat friskt inför säsongen. Frågan är om man kan nypa förra årets succé på näsan direkt?

Brynäs är tillbaka i den högsta serien efter att i princip haft en prickfri säsong bakom sig där man egentligen bara hade ett enda mål och det var att ta sig tillbaka. Något man som sagt klarade med bravur och fullt rättvist löste det tillslut. Stora delar av den truppen finns kvar i laget idag, men man har också värvat på en hel del. Rutinerade rävar som Jakob Silvferberg, Oskar Lindblom och Jordan Schroeder finns i laget och ska anses som spetsförstärkningar. Lägg därtill att man fått tillbaka Victor Söderström bland annat på backsidan. För mig är de tre förstnämnda bra värvningar, men jag tror också att folk förväntar sig att dessa gamla NHL-spelare ska vara toppspelare och producera en massa poäng. Jag tror det krävs ett par veckor för att hela Brynäs ska komma igång som lag och på sikt kan dem säkert bli starka. Någonstans tycker jag också att spelare som Siilvferberg och Lindblom är spelare som har gjort sitt bästa och kanske är påväg lite nedåt i kvalité. Spelet under försäsongen har varit av blandad kompott och nog behöver Brynäs växa in i kostymen en aning.

LHC startar med seger

Linköping var en av förra säsongens stora överraskningar och trots att man åkte ut i fyra raka mot Skellefteå i kvartsfinalen så var man på nåt sätt ändå nära att skrälla då det var väldigt små marginaler man åkte på. Till årets säsong så har man ändå byggt vidare på det man hade och den största frågan är väl hur man ska ersätta Marcus Högberg i kassen som kanske var seriens absolut bästa målvakt. I övrigt så har man kvar sin starka backbesättning tillsammans med ett gäng tunga och rutinerade forwards. Ty Rattie kanske inte är den mest kompletta ishockeyspelaren, men han är en fröjd att se offensivt och lär vara lika nyttig även denna säsong. Även Robin Kovacs är tillbaka på svensk mark efter två säsonger i Schweiz. Jag tror definitivt att Linköping blir starka även denna säsong.

Tittar man på Linköpings resultat på försäsongen så har det egentligen varit raka förluster sedan den tidiga segern mot Färjestad. Jag tycker väl inte att man ska titta alltför mycket på det för det är trots allt på lördagseftermiddagen man ska spela som bäst. Förhoppningsvis kan man använda förlusttrenden som lite tändvätska också. Jag tror också framförallt att man är inne SHL-spelet lite mer än vad nykomlingen Brynäs är och därav tror jag Linköping löser en vinst.

Insats: 2.5/5 units 

This is the stats tab
This is the post tip