Leksand tar på torsdagskvällen emot Rögle och får återigen äran att stå som favoriter. Gästerna får det inte alls att stämma och trots tränarbyte så verkar laget inte komma rätt i sitt spel. Jag kör en klassiker och litar på att Leksand löser sina tre poäng på hemmaplan.

Leksand fortsätter att prestera starkt och för mig så börjar de likna ett lag som absolut kan utmana hela vägen fram till ett SM-guld fram i vår. Man har en otrolig bredd i sin trupp och det känns som man kan peta in vem som helst i vilken femma som helst och ändå är man starka. De har både toppar och rollspelare som få andra lag har och det är väl det som nu efter en tid också börjat ge resultat.

Starten av säsongen var inte riktigt som man tänkte sig, men det har också varit en process till att få laget dit man är idag. Formen är som sagt väldigt god och jag kan inte tänka mig att något annat lag har bättre form än just Leksand om man tittar tillbaka på typ de två senaste månaderna. Jämför man formen med sina motståndare Rögle så är det en väsentlig skillnad där vi har ett hemmalag i harmoni mot ett bortalag som ännu inte hittat sitt spel efter halva säsongen.

När ska Rögle börja prestera?

Den stora frågan är när detta Rögle ska få utdelning för sitt material man har på pappret. Det är många spelare med hög potential i detta Rögle där det finns en blandning av spelskickliga backar samt forwards, men ändå får man inte ut något. Kanske saknas den där defensiva kuggen av något slag för man vinner inte matcher och det är det hockey går ut på. Tränarskiftet bör ju såklart generera något i längden, men ännu har ingen förbättring skett. Jag är säker på att Rögle kommer att klara sig ifrån nedflyttningskval och allt sånt tillslut, men för tillfället har man för mycket att jobba på. Dessutom är man i dålig form och är rätt så svaga på resande fot.

Leksand är starka över hela banan, bra på hemmaplan och bäst form i ligan. Vi får alltså nästan dubbla pengarna på att Leksand ska ta ytterligare en seger och det mot ett lag som inte alls varit bra den sista tiden. Jag testar raka hemmasegern med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip