SHL-hockeyn är tillbaka och på lördag är det premiär med full omgång. Vi ska givetvis titta till några långtidsspel vad det gäller spelare där det finns en hel del att gotta sig i från Coolbet . Jag komer dock fokusera på fyra olika spel där det är antal poäng som är fokuset.

Flest poäng i grunderien: Filip Eriksson - Oscar Fisker Moelgaard 1 (1.85)
Vi börjar med Hockeyallsvenskans succé förra säsongen i form av Filip Eriksson som då var utlånad till Nybro och fick sitt stora genombrott. Han snittade nästan en poäng per match då, i en såklart svagare serie, men han har fått lovord om sig även nu på försäsongen och väntas få en framträdande roll i Växjös två ledande kedjor. Motståndaren Fisker Moelgaard hade en fin säsong ifjol och snittade nästan en halv poäng i snitt, vilket är helt okej, men han förväntas inte få lika mycket chanser offensivt som denne Eriksson som i grund och botten är en spelare som ska användas just offensivt. 

Flest poäng i grundserien: Leon Bristedt - Marek Hrivik 1 (1.85)
Här kommer säsongens första maxspel och vi kliver på Rögles Leon Bristedt här. Hemvändande Bristedt har alltid varit en producerande spelare och sista säsongen i Rögle stod han för 49 poäng på 51 grundseriematcher. Efter det har han haft två helt okej säsonger nere i Schweiz, men är nu hemma i Ängelholm igen för att toppa laget. Han kommer vara en av lagets mest lysande stjärnor och är en producerande spelare. Han möter i denna head-to-head Leksands Marek Hrivik, vilket för många såklart tycker att det är en tuff matchup. Jag är dock medveten om att Hrivik används på väldigt många sätt där han i första hand förmodligen inte kommer ingå i ett första powerplay. Han är en grym spelare på den här nivån, men har också en strulig säsong bakom sig med en tuff skadehistorik. Chansen är stor att dessa bekymmer återkommer och då är det givetvis en stor fördel Leon, oavsett skada eller inte. 

Poängspecialer från Färjestad

Magnus Nygren att göra över 24.5 poäng i grundserien (1.85)
Vi kliver även på ytterligare ett maxspel där jag tycker vi har otroligt bra chans. Förra säsongen var Nygren tillbaka i Färjestad och skulle ta Karlstad med storm, men spelet var knackigt i alla zoner hos denna och många tror jag blev aningen besvikna på hans insatser. Trots detta så blev det 23 poäng framåt och det gör han utan att egentligen vara i närheten av sin fulla potential. Anledningen var givetvis hans otäcka benbrott i slutet av säsongen innan som gjorde att skridskoåkningen inte var optimal. 
Nu är han fullt frisk och bättre tränad än nånsin. Spikar och skruvar är borttagna från benet och det finns ingenting som ligger och skaver. Jag är helt säker på att Nygren kommer att vara säsongens utropstecken från sin backplats och tillsammans med Lodin i powerplay kommer Nygren äntligen få chansen att visa sitt tunga skott. Utan längre skadefrånvaro så löser Nygren 25 poäng med marginal. 

Viktor Lodin att göra över 38.5 poäng i grundserien (1.85)
Lodin kommer till Karlstad med en ganska stor press, men han kommer också till ett offensivt skickligt lag där han även denna säsong kommer att få spela med skickliga spelare runt sig. Känslan är att Lodin kommer vara deras första forward att styra ett powerplay och han kommer att få istid med lagets starkaste offensiva kort. Förra säsongen gjorde han 41 poäng på 47 matcher i grundserien och han bör vara ännu bättre till denna säsong. Känslan är att linan borde vara satt aningen högre här och lite över medel känns definitivt värdigt här.

Filip Eriksson - 2.5/5 units
Leon Bristedt - 5/5 units
Magnus Nygren - 5/5 units
Viktor Lodin - 3/5 units 
This is the stats tab
This is the post tip