Tre år i rad har LA Kings tagit sig till playoff men har åkt ut mot Edmonton Oilers i första rundan vid samtliga tillfällen. Till i år är känslan att Kings kommer backa något jämfört med fjolårets säsong.

Matt Roy som hade näst mest speltid bakom Drew Doughty har lämnat för Capitals dit även Pierre-Luc Dubois gått. Dessutom har svenskarna Carl Grundström och energiknippet men också skadeförföljda Viktor Arvidsson lämnat. Till premiären saknas backjätten Doughty som är månad för månad på grund av en fotledsfraktur, ett oerhört tungt avbräck på en spelare som snittade 25:48 min/match ifjol, näst mest i ligan.



Utmanare att se upp med!

Darcy Kuemper är 34 år och ska ersätta Cam Talbot på målvaktssidan. Visst, Kuemper är tre år yngre än Talbot men gjorde ingen storstilad säsong i Capitals ifjol och känns klart på nedåtgående. Kapten Anze Kopitar blir inte yngre men behöver verkligen leda sitt lag på bästa sätt, Adrian Kempe och Kevin Fiala håller fortsatt hög klass och hoppas dra med sig unga Quinton Byfield och Brandt Clarke ytterligare ett skär.

På plussidan är även Kyle Burroughs och Warren Foegele men överlag ser Kings sämre ut än senaste säsongerna och när lag som Minnesota Wild och Seattle Kraken utmanar underifrån krävs det inte mycket för att LA Kings kan få problem att freda sig i den stentuffa Western Conference.

Oddset 2,90 hos bet365 sticker ut hos jämfört med andra bookies att Kings missar playoff säsongen 24/25.

This is the stats tab
This is the post tip