Foto: Rekatochklart
I ett minst sagt märkligt spelschema ska storsatsande Hudiksvall iväg till bortamatch för första gången på i stort sett en hel månad och för motståndet står ett Kiruna IF som inte direkt har rosat marknaden på hemmaplan så här långt (totalt har det blivit fyra inspelade poäng på tre hemmamatcher mot Kalix, Clemensnäs och Boden).


Att det går att få ett så pass bra odds som 1.50, vilket Coolbet erbjuder för en bortaseger, på Hudiksvall beror med största sannolikhet på att ingen riktigt kan veta var laget står efter det långa uppehåll som laget hade i inledningen av serien. Speciellt som de knappt har spelat på bortaplan. Men när det favorittippade gänget äntligen fick spela match igen efter ett 17 dagar långt break utan matchspel klev de ut med en vild spelglädje och hemmabesegrade toppkollegan Piteå med 4-2.

Hudiksvall kommer trycka plattan i mattan

Man skulle kunna tänka sig att det märkliga spelschemat gjort att det är en rostig storfavorit som åker norrut under helgen, men paradoxalt nog är det nog snarare så att det långa uppehållet gjort Hudiksvall gott. Laget fick chansen att träna ihop sina formationer, få tillbaka långtidsskadade spelare (bland annat kaptenen Adam Byström Johansson) och har dessutom fyllt på i truppen med en ny forward i form av Loa Milfors. Tränaren Filip Algeman har pratat om att uppehållet kom lägligt och att han är väldigt nöjd med hungern i laget och hur spelarna har tacklat situationen på träning.


Men det främsta argumentet för en tvåa i den här kampen är förstås att det ska vara klasskillnad på lagen. Kiruna IF tog förvisso en liten skalp som fick med sig en poäng från den svåra bortamatchen mot Sundsvall (1-2 efter förlängning) senast, men har en offensiv som ska förlita sig på importspelare som ännu inte börjat leverera och en defensiv som läcker alldeles för påtagligt bakåt. Kiruna har trots allt förlorat fem av sex matcher och har en målvakt med en räddningsprocent under 90%.


Mot ett spelsuget Hudiksvall med den offensiva arsenal laget besitter kommer det med andra ord bli väldigt svårt att hävda sig för hemmalaget. Därmed är 1,50 på bortaseger att betrakta som ett riktigt bra odds och vill man krydda upp det ytterligare lite vore det inte fel även med ett litet målspel. Hudiksvall kommer trycka plattan i mattan.

This is the stats tab
This is the post tip