Ikväll är det dags för ett toppmöte i Hockeyettan Södra där serieledarna Karlskrona står som värd för storsatsande Västervik. På förhand så är det en jämn match, men jag kan trots allt inte bortse att Västervik bara vunnit hälften av sina matcher.

Karlskrona har startat säsongen på ett exemplariskt sätt där man har full pott efter fem spelade matcher. 2-1 segern hemma mot Tyringe senast var väl inget att hänga i julgranen, men man gör det man ska och gör fler mål än sina motståndare. Det har egentligen överlag sett väldigt stabilt ut på alla fronter och fortsätter man i den här stilen så kommer man bli en stark kandidat till att ta den åtråvärda platsen till Hockeyallsvenskan. Man behöver inte säga så mycket om KHK utan de är ett vasst lag rakt igenom där man har alla nycklar. Carl Malmqvist i kassen har stått alla matcher och varit stabil. Där har man absolut en plusfaktor mot Västervik. Dessutom brukar man i regel vara väldigt starka på hemmaplan.

Västervik har inte infriat förväntningarna

Gästande Västervik är nykomlingar i Hockeyettan från fel håll så att säga. Man har fått starta om här nu och gör direkt en ganska påkostad och seriös satsning för att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Man har värvat en hel del nytt och man har plockat in ett material som är beprövat på denna nivå och det är också spelare som varit toppspelare i sina lag. Jag tycker att man kan se att laget har en väldigt hög potential, men det känns som att man är en bit ifrån sin högsta nivå fortfarande. Ju längre säsongen går, desto starkare blir man säkert, men som jag skrev i inledningsmeningarna så kan jag inte bortse att laget har förlorat hälften av sina matcher.

Sex matcher där hälften har blivit vinster och de andra hälften är förluster. Nu ska det väl sägas att förlusterna kanske är något orättvisa om man tittar på matcherna mot Halmstad (2-3) och Tyringe (3-2), men det är ändå misstag som orsakat dessa förluster. I matchen mot Troja var det jämnt, men de fick inte in pucken. Matchen nu mot Karlskrona är en toppmatch och min känsla är att Västervik varit lite för ojämna och därav faller mitt tips på KHK här med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip