I skymundan av de två högsta ligorna i Sverige så har vi söndag som är lite av Hockeyettans dag. Det är långt ifrån full omgång, men vi har ändå en hel del lag som är igång även denna helg. KHK har fått en bra start på säsongen och har en vettig uppgift framför sig även denna söndag.

Karlskrona var lite av en besvikelse förra säsongen och har till denna säsong tagit omtag och verkar ha gjort det på ett bra sätt. Inledningen har varit väldigt bra med tre raka segrar och hela sjutton mål framåt på dessa matcher. Motståndet har inte varit det starkaste, men man gör trots allt sex mål hemma på Halmstad och det får ändå anses som starkt. Tyringe som motståndare är ett klart svagare lag på pappret.

I Karlskrona så kryllar det av spelare av hög kvalité för den här nivån. Alexander Bergström är lagets äldsta spelare, men har fina meriter på sin lista. Victor Crus-Rydberg är en erkänt duktig poänggörare i Hockeyettan. Nya Axel Björnkvist kommer ifrån just Tyringe inför den här säsongen och har visat vilken målskytt han är och vill garanterat sänka sin gamla klubb. Hela Karlskrona ser starka ut och man är absolut ett lag att ta på allvar denna säsong.

Tyringe är både ett och två nummer mindre

Gästande Tyringe har spelat ett tight försvarsspel såhär långt och har på fyra matcher enbart släppt in nio mål, vilket tyder på en spelidé som är defensivt lagd. Jag räknar återigen med att man försöker att spela tight framför duktige Didrik Jansson för att sedan gå på snabba kontringar. Man har faktiskt slagit Västervik på hemmaplan efter att ha vänt 0-2 till 3-2 i den sista perioden. Det var dock tre riktiga slarvmål från Västerviks sida så jag vet inte hur mycket vikt jag lägger på den segern, även om tre poäng är tre poäng.

Laget Tyringe är inte i närheten av den individuella skicklighet som finns i Karlskrona och man bör få tillbringa en hel del tid i egen zon. Anledningen till att man bara släppt in nio mål är väl också motståndet som förutom Västervik inte varit av bästa klass. Alvesta, Mörrum och Pantern är tre lag för den undre halvan. Nu kommer det bli Tyringes största utmaning hittills och Karlskrona är bättre på samtliga positioner. Mitt val faller på att Karlskrona göra minst fem mål här till ett ganska fint singelodds. Oddset är inklusive övertid/straffar.

Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip