Fredagkväll och vi har återigen Hockeyettan på schemat. Kvällens mest intressanta match spelas mellan Karlskrona och förra årets succélag Halmstad. En match som är tuff på förhand att tippa och vi kommer istället fokusera på antal mål.

Karlskrona kliver in till den här säsongen återigen med en stark trupp med flera rutinerade profiler. Man har kanske föryngrat en aning, men det kanske också är medvetet och att man då ska få lite bättre intensitet osv med lite yngre förmågor tillsammans med de äldre. Premiären vann man enkelt med 6-0 hemma mot bottentippade Mörrum. Man visade prov på offensiv styrka där spelare som Victor Crus Rydberg dessutom var helt poänglös. Det finns absolut lite sparkapital att hämta i detta Karlskrona och jag tycker att man är rätta favoriter i denna drabbning, men kan helt enkelt inte räkna bort Halmstad som startat lika övertygande som man avslutade förra säsongen.

Halmstad fortsätter sin resa mot Hockeyallsvenskan

Från att ha gått till att ha varit ett lag för den undre halvan under ett par säsonger så är man nu ett etablerat topplag och ett lag som dessutom har en spelidé som är väldigt tuff att möta. Man har som vanligt ett lite underskattat lag på pappret, men känslan är väl att de flesta faktiskt förstår hur bra Halmstad faktiskt kan vara. Det stora frågetecknet inför denna säsong är hur man ska klara sig utan Jacop Crespin som till slut har lämnat klubben för att ta sin chans i Hockeyallsvenskan och Kalmar. Jag tror inte Crespins resa slutar där utan det dröjer inte många säsonger innan han är uppe i SHL. Två raka segrar har det blivit för detta Halmstad som i match ett slog Troja efter straffar och i onsdags knäppte man dit nykomlingen Pantern på bortais.

Jag tycker att KHK är rätta favoriter på hemmaplan och har fått någon dags extra vila, men jag släpper fortfarande inte hur Halmstad än fortsätter att förvåna och visa hög kvalité. Offensiven finns hos båda lagen och linan är satt ganska lågt för att vara Hockeyettan kan jag tycka. Över 4.5 mål spelas hos Unibet till 1.72 med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip