Dags för finalen av JVM och inte helt oväntat står det mellan Kanada och Finland, och för finsk del jagar man revansch efter förlusten i gruppspelet.

Kanada har imponerat stort i turneringen och man har gått till finalen obesegrade. Man har bland annat slagit Slovakien med 1-11, Tjeckien med 5-1 i gruppspelet och nu senast tog man en ny seger mot Tjeckien i semifinalen med 5-2.
Det ska även nämnas att man slog finalmotståndaren Finland med 6-3 i gruppen.

Man har en stjärna i Mason McTavish som leder den totala poängligan då han gjort 15 poäng, så där har man en spelare som leder laget. Där bakom finns det spelare som Kent Johnson och supertalangen Connor Bedard, men hela truppen håller en väldigt hög nivå.
Turneringen spelas även i Kanada så man har publiken i ryggen, men det är även en hel del press då de förväntar sig att man vinner guldet.

Finland har gjort ett klart godkänt JVM hittills även om man inte sett lika bra ut defensivt som man är vana vid, och i de fyra gruppspelsmatcherna samt kvalfinalen släppte man in hela 15 mål.
I semifinalen mot Sverige senast stod man dock för sin klart bästa insats defensivt då man höll nollan och vann med 0-1, så man lär göra det bättre defensivt än senast mot Kanada.

I laget finns det flera vassa spelare i Hirvonen, Kemell, Niemela och Simontaival som samtidigt spelar seniorhockey i Finland, en klart positiv erfarenhet, så det finns trots allt en hel del kvalitet i truppen, och i mina ögon blir man alldeles för underskattade.

Kanada är helt klart befogade favoriter i matchen men man blir otroligt stora favoriter och med tanke på att finnarna såg starka ut defensivt senast så bör man kunna stå upp bättre än i det senaste mötet,
och jag väljer att gå på finsk seger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip