Kvartsfinalerna i JVM är här och en av de mest intressanta matcherna är den mellan Kanada och Tjeckien. I mitt tycke ett Kanada som givetvis är favoriter, men också ett Kanada som jag inte alls ser lika vassa ut som man brukar. Tjeckien har även dem vissa frågetecken i sin prestation, men man bör kunna täcka handikappet här.

Kanada kom på andra plats sin grupp bakom Sverige och det efter att man vunnit samtliga matcher relativt komfortabelt förutom den mot just Sverige. Lagets interna poängliga leds av supertalangen Macklin Celebrini, född 2006, vilket innebär att han potentiellt får vara med i två mästerskap till. Oavsett så tycker jag det säger en del om Kanadas lag att deras bästa spelare är den yngsta i truppen. Det är klart att man är ett bra lag, men som jag skrivit tidigare så känns det som att de saknar den här uppenbara ledaren som de haft tidigare upplagor. Dessutom kan jag tycka att de spelare som bland annat Poitras, Dumais och Geekie, som ska vara de ledande spelarna, helt enkelt underpresterat.

Tjeckiens förstalina är skillnaden

Tjeckerna lyckades tillslut att rätta till sin prestation de sista tre gruppspelsmatcherna efter att åkt på en 6-2 förlust i premiären mot rivalerna Slovakien. Man avslutade genom att pressa USA ända till en straffläggning och hade flera bud på ett segermål innan det. Det som skiljer dessa lag är att Tjeckien har en fantastisk förstalina med framförallt Kulich och Sapovaliv. Det är två framtida NHL-stjärnor där jag tror att just Sapovaliv kan bli något riktigt stort. Han är en fullständigt komplett hockeyspelare och en spelare som alla älskar att ha i sitt lag, men hatar att möta. Man ska inte heller prata bort Tjeckiens andrakedja som även den håller hög klass.

Jag tänker lite som såhär att Tjeckien kommer att försöka dra ner på Kanadas tempo samtidigt som att man förlitar sig på att sina toppspelare ska kunna producera både ett eller flera mål framåt. De är farliga i powerplay och i och med att Kanada hittills kanske inte övertygat så mycket som många trott så tycker jag definitivt värdet ligger på Tjeckien i denna match.

Jag kommer att testa det asiatiska handikappet +3.0 på Tjeckien till oddset 1.72 hos Unibet , vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid exakt en förlust med tre mål. Detta kommer jag ändå ta med en relativt hög insats då jag helt enkelt inte tror att Kanada vinner med mer än tre mål.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip