Söndagens hetaste match i Hockeyettan är nog toppmötet mellan Hudiksvall och Piteå. Hemmalaget har spelat klart mindre matcher än gästerna, men båda lagen förväntas hamna i toppskiktet och känslan på förhand är att det blir en offensiv matchbild.

Hudiksvall är efter sex spelade matcher bara på en fjärdeplats i serien, men då ska tilläggas att laget spelat fyra matcher färre än de övriga lagen uppe i toppen. Oavsett vad så är laget obesegrat under ordinarie tid och har genomgående gjort stabila insatser. Laget Hudiksvall har många framgångsrika säsonger bakom sig där man med lite mer flyt kunnat spela i Hockeyallsvenskan nu. Man har gjort seriösa satsningar gång på gång, men fallit på mållinjen flera gånger. Jag antar att man fortsatt vill uppåt i seriesystemet, men laget är inte lika starkt utan bland annat en profil som Christoffer Jansson, som numera dressar BIK Karlskogas dress. Jag tror jag nämnde denne Jansson senast att han är ett otroligt tungt tapp för Hudiksvall, men också att han är väl värd chansen att testa lyckan högre upp. Jag blir inte förvånad om han spelar SHL redan nästa säsong.

Piteå är ett lag som faktiskt varit väldigt bra och lite över mångas förväntan. När trotjänaren Magnus Isaksson gav sig för några säsonger sedan trodde nog många att Piteås “storhetstid” var över, men sanningen är väl den att laget klarat sig utomordentligt bra ändå. Man har varit starka över tid och nu med en hel del nytt blod i truppen och dessutom lite ungdomligt sådant, har laget presterat oerhört starkt ändå. Offensivt har man varit väldigt bra där man har sex av tio spelare bland topp tio i poängligan. Man kan mycket väl knäppa Hudiksvall på näsan idag, även om jag tror att Hudiksvall löser en seger tillslut.

Piteå har seriens bästa offensiv

Jag köper helt att Hudiksvall är favoriter här, men jag tycker att dryga 1.38 på en rak hemmaseger känns lite snålt faktiskt. Om man vill spela någonting på den marknaden så känns dubbelchansen på Piteå klart roligare, även om Hudik såklart har bra chans. Jag kommer istället ge mig på favoritmarknaden, båda lagen att göra två mål, då jag helt enkelt tror att Piteås offensiv kan störa Hudiksvall. Hemmalaget är starka och är bättre defensivt än Piteå och vinner säkert matchen pågrund av det, men ska Piteå vinna så tror jag inte att man kan spela defensivt med tanke på att det defensiva inte alls varit särskilt starkt hos Piteå hittills. Det är ett frejdigt lag med en vass offensiv. Det är överlägset det lag som har gjort flest mål/match och har dessutom klart bäst skottprocent. Piteå bör utan tvekan kunna göra två mål idag, trots att Hudiksvall är såpass starka bakåt.

Jag tycker att båda lagen att göra två mål känns som ett sunt spel här, men jag tycker även att överspelet i hela matchen känns okej. Mitt val blir dock det förstnämnda och det tar vi med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip